NL
 - EN

Over VLHORA

De Vlaamse Hogescholenraad is het officieel overleg- en adviesorgaan van de hogescholen.

Het adviseert de Vlaamse overheid over alle beleidsaspecten inzake het hogeschoolonderwijs, het projectmatig wetenschappelijk onderzoek, de
maatschappelijke dienstverlening en de beoefening van de kunsten. Bovendien organiseert en stimuleert VLHORA ook het overleg tussen de instellingen aangaande alle materies die de hogescholen aanbelangen.
Nieuws
 • Nieuwe algemeen directeur Hogere Zeevaartschool
  Nieuwe algemeen directeur Hogere Zeevaartschool
   

  Dr. Rowan Van Schaeren wordt de nieuwe algemeen directeur van de Hogere Zeevaartschool. Hij volgt Patrick Blondé, na 15 jaar, op vanaf 1 oktober 2017.

 • Ann Demeulemeester nieuwe voorzitter Odisee
  Ann Demeulemeester nieuwe voorzitter Odisee
   

  Ann Demeulemeester wordt vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van hogeschool Odisee. Ze neemt de fakkel over van Jan Smets, die sinds 2001, voorzitter was van de instelling. Demeulemeester neemt het voorzitterschap op voor een periode van vijf jaar.

 • VLHORA-nieuwsbrief
  VLHORA-nieuwsbrief
   

  De december-nieuwsbrief van VLHORA is hier beschikbaar!

 • Pascale De Groote nieuwe voorzitter VLHORA
  Pascale De Groote nieuwe voorzitter VLHORA
   

  De raad van bestuur van de Vlaamse Hogescholenraad heeft op 13 december 2016 mevrouw Pascale De Groote, algemeen directeur van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, tot zijn nieuwe voorzitter verkozen. Lees het persbericht via lees meer.

 • Save the date VLHORA-congres 2017
  Save the date VLHORA-congres 2017
   

  De VLHORA organiseert op maandag 13 maart 2017 zijn 4de jaarcongres met als thema "Leren, Innoveren en Internationaliseren". Reserveer nu al uw plaats via lees meer.

 • Nieuwe algemeen directeur Arteveldehogeschool
  Nieuwe algemeen directeur Arteveldehogeschool
   
  De raad van bestuur van de Arteveldehogeschool heeft beslist om Tomas Legrand aan te stellen als algemeen directeur voor de Arteveldehogeschool vanaf 1 februari 2017. Hij volgt huidig algemeen directeur Johan Veeckman op.
Volg ons via:
Contact: Ravensteingalerij 27 bus 3 - 1e verd.    B-1000 Brussel    |    tel. +32(0)2 211 41 95    |    E-mail