De Vlaamse hogescholenraad (VLHORA) heeft een vacature (M/V/X) voor onbepaalde duur voor een voltijds

adviseur communicatie & events

De Vlaamse Hogescholenraad verenigt de 16 Vlaamse hogescholen met ongeveer 123.000 studenten. Met dit talent voor morgen kunnen we in Vlaanderen een verschil maken, voorspoed genereren en werken aan een duurzame samenleving. Alumni van de Vlaamse hogescholen zijn toppers in hun professionele leven. Ze treden steeds meer naar buiten. Leren, innoveren en internationaliseren zijn hun strategische uitdagingen. En met een permanente versterking van de nexus van onderwijs met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en dienstverlening in een zo breed mogelijke internationale context, creëren ze een biotoop dat sterk verbonden is met het werkveld.

De VLHORA is de koepelorganisatie die de maatschappelijke meerwaarde van de hogescholen op een krachtige en duidelijke manier in Vlaanderen en internationaal positioneert en verdedigt. Voor de ontwikkeling en realisatie van een doelgerichte media- en communicatiestrategie en voor de organisatie van doelgerichte events is de VLHORA op zoek naar een getalenteerde, innovatieve en gepassioneerde adviseur communicatie & events. In deze rol adviseer je de beleidsadviseurs en projectmedewerkers en werk je nauw samen met de secretaris-generaal van de VLHORA.

De volgende opdrachten worden je toevertrouwd:

  • voorbereiding en uitvoering van een mediastrategie om de beleidsproposities van de VLHORA publiek uit te dragen en het reputatiekapitaal van de Vlaamse hogescholen te versterken;
  • uitbouw van social media met versterking van het merk www.talentvoormorgen.be;
  • versterking van de communicatie en de marketing van (beleidsgerichte) events en van lerende netwerken, en specifieke VLHORA-projecten zoals de instaptoets lerarenopleiding, beheersovereenkomst lerende netwerken lerarenopleidingen, het Global Minds-project, e.a.;
  • coördinator werkgroep Kunsten met afgevaardigden van de Schools of Arts.

Profiel

Je hebt zeker 5 jaar relevante ervaring in communicatie, eventmanagement of journalistiek. Je bent gebeten door de actualiteit van het onderwijsbeleid en van het hoger onderwijs. De biotoop van de hogescholen en de Schools of Arts boeit je. Je hebt de feeling om te begrijpen wat de raad van bestuur en de secretaris-generaal van de VLHORA wensen uit te dragen. Door je ervaring kan je in een mum van tijd informatie en expertise omzetten in nieuwswaardige verhalen. Je bent een organisatietalent.

Je bent Nederlandstalig en spreekt goed Frans en Engels. Dankzij je vlotte pen schrijf je berichten die zo interessant zijn dat de media deze maar al te graag wenst te gebruiken in haar verslaggeving. Je kan de expertise van de hogescholengemeenschap vertalen naar nieuwswaardige boodschappen.

Je onderhoudt en bouwt relaties op met de communicatieadviseurs/-directeurs van de hogescholen, overheidsorganisaties en het werkveld.

Gezien dit een nieuwe functie is, kan je zelfstandig werken en rekenen we op jouw expertise om snel en efficiënt stappen te zetten. Je bent veeleisend voor jezelf, resultaatsgericht en je houdt ervan in een snel dynamische omgeving te werken. Liefst heb je een winnaarsmentaliteit en ben je assertief en gedreven om zo de strategie van de VLHORA te begrijpen en te vertalen naar een duidelijke implementatie. Je bent creatief, zowel op redactioneel als grafisch vlak. Je bent breed inzetbaar binnen het communicatievakgebied. Je selecteert inhoud van waarde voor onze interne en externe communicatiekanalen (nieuwsbrief, sharepoint, internet, social media, …). Je redigeert en/of schrijft korte artikelen. Tevens hou je de website up to date en plaatst content op internet en social media en selecteert geschikt beeldmateriaal. Je bent thuis in social media, je hebt ervaring met werken in CMS en Windowsprogramma's (Power Point, Word, Outlook, Excel).

Je hebt een bachelor of/en master in Communicatie/Marketing of/en ervaring in communicatie- en eventmanagement. Je hebt bij voorkeur al zelf een netwerk én een goede reputatie uitgebouwd, in de journalistiek, het bedrijfsleven, de social profit- of de overheidssector.

Deze uitdaging biedt je een unieke opportuniteit om je stempel te drukken op de communicatie- en mediastrategie van een succesvolle en gedreven organisatie, die vooruit wil.

Aanbod

De VLHORA biedt een voltijds contract van onbepaalde duur. Desgevallend kan de medewerker ook via een samenwerkingsovereenkomst met een hogeschool aan de slag. De salarisschaal betreft A111 van de Vlaamse overheid of salarisschaal 502 of A21 (indien via een samenwerkingsovereenkomst met een hogeschool).

De bezoldiging verbonden aan deze functie is vastgelegd op basis van de salarisschalen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (BVR van 24 november 1993; het barema betreft A1 waarbij relevante ervaring in rekening kan worden gebracht). Het verloningspakket wordt aangevuld met extralegale voordelen. Er is terugbetaling van woon-werkverkeer op basis van de tarieven voor openbaar vervoer.

Kandidaatstelling

Gemotiveerde sollicitatiebrieven met CV en relevante referenties worden uiterlijk op maandag 12 november 2018 verwacht bij de VLHORA via e-mail aan myriam.slock@vlhora.be.
Meer inlichtingen zijn te bekomen bij Eric Vermeylen (eric.vermeylen@vlhora.be).


uitschrijven