De Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR) is een overkoepelend orgaan in het Vlaamse hoger onderwijs. De VLUHR vertegenwoordigt de vijf Vlaamse universiteiten, verenigd in de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR), de 16 Vlaamse hogescholen, verenigd in de Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) en de 5 associaties.


De cel Kwaliteitszorg (VLUHR KZ) is een onafhankelijke entiteit in de schoot van de VLUHR die instaat voor de uitvoering van de externe kwaliteitszorg (visitaties) in het Vlaamse hoger onderwijs. Daarnaast is VLUHR KZ een expertisepartner voor de instellingen in het verder ontplooien van een kwaliteitscultuur in het hogeronderwijslandschap.

VLUHR KZ zoekt voor de versterking van zijn werkzaamheden:

2 BELEIDSADVISEURS KWALITEITSZORG (M/V/X)

Taakinhoud

Als beleidsadviseur ben je mee verantwoordelijk voor de uitvoering van de externe kwaliteitszorg (visitaties) van de bachelor- en masteropleidingen aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen. Je staat in voor de praktische en inhoudelijke voorbereiding van de visitatiebezoeken, het notuleren van de gesprekken en de opmaak van de rapportage, conform het visitatieprotocol. Je ondersteunt de visitatiecommissie tijdens dit proces en fungeert als aanspreekpunt voor de betrokken opleidingen.

Daarnaast werk je mee aan het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van diverse projecten ter ondersteuning van een kwaliteitscultuur bij de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen en andere organisaties die in het onderwijsveld actief zijn. Je krijgt hierbij de gelegenheid om (internationale) evoluties op het vlak van kwaliteitszorg en –cultuur van nabij op te volgen en contacten uit te bouwen met (buitenlandse) partners zodat je je talenten en competenties verder kan blijven ontwikkelen.

Profiel

Je bezit een masterdiploma en hebt een duidelijk beeld van het Vlaamse hogeronderwijslandschap. Ervaring met (externe) kwaliteitszorg is een troef, evenals kennis van de regulerende kaders kwaliteitszorg voor het Vlaamse hoger onderwijs. Onderwijskundige expertise en/of affiniteit met het onderwijsbeleid strekken tot aanbeveling. Je communiceert helder en overtuigend in het Nederlands en het Engels (mondeling en schriftelijk).

Je neemt initiatief en bent oplossingsgericht, je werkt zeer nauwkeurig en weet zelfstandig vorm te geven aan je taakinhoud. Je bent een teamspeler, kan anderen motiveren en houdt ervan sturing te geven aan een project. Je onderhoudt tevens positieve relaties met de belanghebbenden in het hogeronderwijslandschap.

Aanbod

We bieden je

  • een voltijdse aanstelling met een contract van onbepaalde duur;
  • een boeiende, gevarieerde job met diverse mogelijkheden om je talenten en competenties blijvend te ontwikkelen;
  • een werkplek in hartje Brussel, vlak bij het station Brussel-Centraal;
  • een verloning overeenkomstig salarisschaal A111 van de Vlaamse overheid;
  • de terugbetaling van het woonwerk-verkeer met het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding;
  • een attractief pakket extralegale voordelen.  

Interesse ?

Stuur dan uw kandidatuur met curriculum vitae en motivatie voor de functie vóór 12 oktober 2018 naar kwaliteitszorg@vluhr.be. Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij Klara De Wilde (tel. 02 211 41 94 – klara.dewilde@vluhr.be).


uitschrijven