Ga verder naar de inhoud

Een leven lang leren

Op school, thuis, op het werk, in je sociale omgeving. Je leert overal. Een leven lang. Leer en evolueer je mee? Op jouw maat en ritme, waar en wanneer je maar wil.

Magazine innovatie Ahs1

Je leert altijd en overal

Gelukkig. Want de maatschappij evolueert razendsnel. Groei je mee? Omdat je graag een verschil maakt met jouw kennis en talent. Omdat je mee wil blijven. Omdat je leergretig bent.

Goed. De samenleving heeft mensen nodig zoals jij. Die hun kennis verdiepen en verbreden, bijschaven en heroriënteren. Een leven lang.

Leer en evolueer je mee? Op jouw maat en ritme, waar en wanneer je maar wil. Via flexibele modules en digitale platformen. Overdag, ‘s avonds of in het weekend. Op de campus, in het werkveld of op afstand.

Lerend werken, werkend leren

Student, professional of werkzoekende? Wij helpen je ontwikkelen. Verder, dieper, flexibeler, actueler, breder, gerichter.

Met een aanbod dat je een leven lang laat leren: van scholing tot omscholing, herscholing en bijscholing.

Met een aanbod dat jouw kwaliteiten uitvergroot: van arbeidsgerichte vaardigheden tot persoonlijke ontwikkeling.

Het levende en lerende bewijs

Waarom wil iemand van 47 jaar terug studeren? En een nieuwe carrière zoeken? Omdat het kan! Dat bewijst Else Vertommen, moeder van twee studenten én nu zelf ook opnieuw student. Ze startte in september 2020 aan de bacheloropleiding leerkracht secundair onderwijs. Check de video.

Werken, studeren en een gezin combineren?

Ook Heleen en Siska tonen dat het kan. Ze volgen een graduaat marketing- en communicatiesupport in afstandsonderwijs. En puzzelen alle stukjes van hun leven en studies in elkaar dankzij een pakket op maat. Lees: veel zelfstudie en online leren, maar ook persoonlijke coaching door docenten en trajectbegeleiders.

Groei van zij-instromers aan de Vlaamse hogescholen bevestigt de trend van een leven lang leren.

Bron: oktobertelling.be