Ga verder naar de inhoud

ICT-webinar: SharePoint and One Drive Integration with Entra AD

17 april 2024 - 10:30 — 12:30
Online event
gratis voor IT-specialisten en IT-lesgever aan de Vlaamse hogescholen en Vlaamse universiteiten
Organisator: Een samenwerking tussen Academic Software en Vlaamse Hogescholenraad

Doelgroep: IT-specialisten, IT-lesgevers aan de hogescholen en universiteiten.

ICT WEBINAR 2024

Toen SharePoint nog een standalone product was, werkte het op een on-premisesserver. Nu is het doorgegroeid tot een workload onderdeel van de samenwerkingssuite van Microsoft 365. En voor OneDrive geldt zo goed als hetzelfde, zij het dan dat ontwikkeld is tot een eigen workload product. Door deze ontwikkelingen is de integratie van beide delen sterker geworden. Eén van de belangrijkste integraties is die met Microsoft Entra AD wat zorg draagt voor identityservices. Hoewel dit eenvoudig klinkt, zelfs wel als verwacht, deze integratie is niet zomaar mogelijk geworden!

Deze sessie gaat in op de verschillen tussen het zogenaamde out-of-the-box gedrag zonder de integratie en hoe je werkt op het moment dat deze er wel is. Bram spreekt hierbij niet alleen over de verschillen, maar verlevendigt de sessie met live demo’s en voorbeelden van hoe het gedrag van applicaties -en de gebruiker- verandert. Daarmee wordt duidelijk gemaakt welke impact er is voor

  • de eindgebruiker en hoe het adoptieproces daarbij te ondersteunen
  • de administrator die deze omgeving managet.

Opgelet

Als IT-specialist of lesgever IT aan een hogeschool of universiteit is de sessie voor jou helemaal gratis.
Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan ten laatte op 12 april 2024 weten. Stuur hiervoor een e-mailbericht naar myriam.slock@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij een no show fee aan van 50 euro.

BRAM DE JAGER

Lesgever

Bram de Jager

Bram is een ervaren en enthousiaste spreker. Met zijn jarenlange ervaring in de IT- en dienstenindustrie, heeft hij een mooi track record opgebouwd als Microsoft 365-architect. Bram heeft daarnaast uitstekende kennis van onderwerpen als Office 365, Teams and SharePoint. Hij is erkend als Microsoft Most Valuable Professional (MVP) en beschikt over een Microsoft Certified Master (MCM) certificering. Bram is als spreker goed in staat om zijn gehoor op een gemotiveerde manier mee te nemen op een reis door de technologie. Hij is daarbij voor een interactieve benadering en schuwt moeilijke vragen niet.

ACADEMIC SOFTWARE LOGO

In samenwerking met