Ga verder naar de inhoud

Webinar: Migration Themes: From AD onprem to Azure AD

20 september 2023 - 10:30 — 12:30
Online event
gratis voor IT-specialisten en IT-lesgever aan de Vlaamse hogescholen en Vlaamse universiteiten
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad en Academic Software

Thema: Windows 365 (Sharepoint Online)

Doelgroep: IT-specialisten, IT-lesgevers aan de hogescholen en universiteiten.

WEBINAR

Bij elk project waar ik betrokken ben zeg ik het weer: de roadmap zou moeten zijn om over een jaar of vijf geen on-prem AD meer te hebben, maar alles in de cloud te plaatsen.

Maar hoe kom je daar en is dat een goed idee? Hoe migreer je applicaties die nu gebruik maken van Active Directory, of misschien wel ADFS? Welke manieren zijn om je on-prem AD uit te breiden naar Azure AD? En hoe past Azure AD Domain Services in dit plaatje? En waarom wil je dat eigenlijk? Kortom: een sessie volledig over identies en hoe je deze naar de cloud brengt.

De wereld van IT-management is continu in beweging.

In het kader van de Microsoft Campus Agreement worden in samenwerking met Signpost een tiental webinars per jaar georganiseerd. Tijdens deze webinars behandelen de specialisten van Signpost de nieuwste ontwikkelingen omtrent specifieke Microsoft-onderwerpen.

Een uitgelezen kans voor de IT-engineers en de IT-lesgevers aan de hogescholen en universiteiten om up-to-date te blijven en in deze materie zich verder te verdiepen.

Opgelet

Als IT-specialist of lesgever IT aan een hogeschool of universiteit is de sessie voor jou helemaal gratis.
Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de sessie weten. Stuur hiervoor een e-mailbericht naar myriam.Slock@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij een no show fee aan van 50 euro.

RALPH ECKHARD

Lesgever

Ralph Eckhard

Ralph is een cloud consultant en werkt vooral met de Microsoft Cloud. Architectuur en bouwen van oplossingen op Microsoft Azure en Microsoft 365 behoren tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is hij Microsoft Certified Trainer en verzorgt hij regelmatig trainingen op het gebied van Microsoft Cloud.

Als spreker is hij betrokken geweest bij diverse nationale en internationale conferenties op het gebied van cloudtechniek-oplossingen op het Microsoft-platform.

BANNER AS SOFTWARE