Ga verder naar de inhoud

Communicatie en faciliteren in projectteams

22 april 2021 - 09:00 — 12:00
23 april 2021 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Leergangen

Doelstelling: Verwerf kennis en verken tools die geschikt zijn voor het vergemakkelijken van projectsamenwerking

Doelgroep: onderzoekers

VL LG PROJECT TEAMS VOLZET
Wil je bekwaam zijn in het ontwikkelen van excellente teamsamenwerkingscompetenties en jouw communicatievaardigheden verbeteren? Wil je jouw leiderschap en conflictfaciliteringsvaardigheden ontwikkelen terwijl je plezier beleeft aan groepsoefeningen en rollenspel activiteiten? Hier zul je nieuwe inzichten krijgen in de eigen rol binnen jouw team en waardering krijgen voor andere rollen die tijdens conflicten kunnen opduiken. Door betere manieren te leren om naar teamdynamiek te kijken (teamontwikkeling klok, teamdriehoek) verbeter je jouw vermogen om een goede en gestructureerde werkomgeving te creëren en de samenwerking in het team verbeteren.

We zullen ook het ogenschijnlijk eenvoudige, maar krachtige instrument van het geven van constructieve feedback verkennen, dat je zal helpen jouw team te motiveren. Na afloop van deze workshop beschik je over een uitgebreide set van nuttige communicatie en facilitatie vaardigheden die je in staat zal stellen om goede werkrelaties op te bouwen en conflicten op een constructieve manier op te lossen.

Discussiepunten

  • Teamrollen en teamontwikkelingsfasen
  • Hoe creëer je een goede en gestructureerde werkomgeving en verbeter je de samenwerking
  • Motiveren van een team met constructieve feedback
  • Basiselementen van de Agile-methodologie
  • Geselecteerde virtuele projectcommunicatiemiddelen
  • Hoe conflicten succesvol aan te pakken

Opgelet

  1. Deze training wordt in het Engels gegeven.
  2. Hoewel deze sessie (3 momenten) gratis is voor jou als hogeschoolmedewerker, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. Wij vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de vorming te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be
    Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.
Monika Maria Thiel

Lesgever

Monika Maria Thiel stelt als consultant, coach, trainer, facilitator en bemiddelaar individuen, (internationale) teams en organisaties die in veranderingsprocessen verwikkeld zijn, in staat hun waarden te ontwikkelen. Ze helpt zo het volledige potentieel te ontsluiten, conflicten constructief op te lossen, veranderingen creatief en productief te managen en, uiteindelijk, hun doelen te bereiken.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4