Ga verder naar de inhoud

Hoe evalueer je de impact van praktijkgericht onderzoek?

7 december 2022 - 09:00 — 11:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe evalueer je de maatschappelijke impact van onderzoek aan de hand van de wetenschappelijke theorie? We kijken samen hoe we deze kennis kunnen gebruiken in het dagelijkse onderzoeksproces om tot een nieuw, werkbaar impactframework te komen, gericht op praktijkgericht onderzoek.

Doelgroep: centrale diensten O&I, onderzoeksgroepen, diensthoofden en directeurs O&I, projectwerkgroep impact

IMPACT EVAL
volzet

Hoe kan de maatschappelijke impact van praktijkgericht onderzoek geëvalueerd worden? Daarover gaan we samen in discussie en wisselen we ervaringen uit. We zoomen in op bestaande tools en frameworks en beoordelen hun praktisch gebruik. Al deze stapjes zorgen dat we deze kennis kunnen gebruiken om tot een nieuw, werkbaar impactframework te komen, gericht op praktijkgericht onderzoek.

Ter voorbereiding op deze vorming, vraagt de lesgever om te kijken naar de kennisclip (die jou bij inschrijving nog wordt bezorgd) en om twee onderstaande artikels te lezen:

- Normal versus extraordinary societal impact: how to understand, evaluate, and improve research activities in their relations to society?

- Towards Evaluating the Research Impact made by Universities of Applied Sciences

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

COOMBS SARAH

Lesgever

Sarah Coombs is adviseur Research Support bij Saxion hogeschool en externe promovenda bij de CWTS Leiden. Het onderwerp van haar PhD is kijken hoe de maatschappelijke impact van praktijkgericht onderzoek kan geëvalueerd worden in theorie en praktijk.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4