Ga verder naar de inhoud

De kracht van verhalen in toegepast onderzoek

8 december 2022 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wat is storyweaving? En hoe tilt deze methodiek jouw onderzoek een niveau hoger? Ervaar de kracht van verhalen. En creëer impact van bij het begin van je onderzoek. De verandering start met nieuwsgierige vragen stellen, verhalen aan elkaar weven en een netwerk uitbouwen.

Doelgroep: onderzoekers, medewerkers kwaliteitszorg, beleidsmedewerkers

VERHALEN

We starten met het begrip ‘arts based research’ en gaan daarna in op de basisprincipes van storyweaving. Tijdens de vorming ondervind je aan den lijve wat het betekent om beluisterd te worden. Je gaat ook een aantal principes toepassen van storyweaving.

Daarnaast bespreken we onze ervaringen binnen toegepast onderzoek. Wat was de meerwaarde van storyweaving? Wat zijn valkuilen en uitdagingen. Hoe beïnvloedde deze onderzoeksmethodiek het onderzoek?

Tot slot verkennen we samen de opportuniteiten van storyweaving als onderzoeksmethodiek binnen toegepast onderzoek. En leggen we de focus op de integratie van verhalen binnen onderzoek.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

GYSEN GRETE

Lesgever

Grete Gysen is onderzoeker en lector bij de hogeschool UCLL. Ze ging vanuit verschillende rollen complexe uitdagingen aan: als projectleider, beleidsmedewerker, adviseur, onderzoeker en opleider, zowel in een stad als in het onderwijs en de privé. Deze boeiende ervaringen vormden Grete tot wie ze is: iemand die samen met anderen het verschil wil maken. Steeds vanuit een onderzoekende en nieuwsgierige houding, op zoek naar wat echt telt.

DEBEYS VERONIQUE

Veronique Debeys is docent en onderzoeker bij UC-Leuven-Limburg. Haar passie is communicatie en krachtgericht coachen. Ze gelooft in krachten en talenten van mensen en organisaties. Mensen en groepen in beweging brengen is haar drijfveer.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4