Ga verder naar de inhoud

Vaardigheden om leiding te geven

22 maart 2021 - 16:00 — 17:00
23 maart 2021 - 09:00 — 12:00
24 maart 2021 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Leergangen

Doelstelling: Het doel van deze workshop is je handvaten aan te reiken om succesvol een team te leiden. Je zal leiderschapsvaardigheden verwerven en criteria ontwikkelen voor de eigen leiderschapsstijl.

Doelgroep: (ervaren) onderzoekers

Jammer
Op dit moment is deze opleiding volzet. Maar je kan wel hieronder inschrijven op de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrij komt, nemen wij contact met je op. Indien we meer dan verwacht interesse krijgen, is het mogelijk dat we op een nieuwe datum een extra sessie organiseren.

2021 VL LEADERSHIP VOLZET

Met je leiderschapsstijl en je communicatie bepaal je motivatie en prestaties. En niet in het minst met je zelfvertrouwen en je integratievermogen kan je elk teamlid aan boord halen en houden. Als je je vaardigheden rond leiderschap en zelfmanagement wil verbeteren en dit aan de hand van rollenspellen, dan is deze workshop iets voor jou.

De workshop reikt je effectieve tools aan vertrekkende vanuit je eigen sterke punten. Motiverende leiderschapsmodellen, basisaspecten van teamrollen, nuttige vergaderstructuren, taakbeheerelementen, … worden je eigen gemaakt. Verder maak je kennis met krachtige communicatiemiddelen (zoals luisteren), met creatieve probleemoplossingen en met constructieve feedbackcultuur.

Deze nieuwe leiderschapsvaardigheden zullen je helpen een positieve teamgeest en succesvolle samenwerking te initiëren en te onderhouden.

Opgelet

  1. Deze training wordt in het Engels gegeven.
  2. Hoewel deze sessie (3 momenten) gratis is voor jou als hogeschoolmedewerker, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. Wij vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de vorming te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be
    Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

maandag 22 maart 2021: volledige dag - start om 09:00
dinsdag 23 maart 2021: van 09:00 - 12:00
woensdag 24 maart 2021: van 09:00 - 12:00

Monika Maria Thiel

Lesgever

Monika Maria Thiel stelt als consultant, coach, trainer, facilitator en bemiddelaar individuen, (internationale) teams en organisaties die in veranderingsprocessen verwikkeld zijn, in staat hun waarden te ontwikkelen. Ze helpt zo het volledige potentieel te ontsluiten, conflicten constructief op te lossen, veranderingen creatief en productief te managen en, uiteindelijk, hun doelen te bereiken.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4