Ga verder naar de inhoud

Leidinggeven binnen projecten

5 december 2022 - 10:00 — 17:00
Vlaamse Hogescholenraad — Ravensteingalerij 27 — Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Als onderzoeker stuur je vaak anderen aan binnen jouw project, ook als je geen leidinggevende bent. Hoe doe je dat best? Welke tools helpen je? En wat zijn de valkuilen? Deze praktijkgerichte vorming geeft je tips om (nog) beter te communiceren en motiveren.

Doelgroep: jonge en ervaren onderzoekers zonder voorkennis, liefst met concrete projectervaring

LEIDINGGEVEN
volzet

Hoe krijg je mensen mee in jouw project? “Leiderschap is de kunst om anderen te laten doen wat jij wil dat gedaan wordt … omdat ze dat zelf willen”, zei D. Eisenhower. En daarrond draait deze vorming. Je ontdekt de kunst om goed te communiceren en mensen te motiveren, waardoor ze enthousiast en gericht meewerken.

Je duikt dieper in interessante theorieën en leert ze gebruiken in de praktijk: van projectorganisatie, zelfsturende teams en ondersteunend leiderschap tot assertieve communicatie.
Je haalt ook concrete tips & tricks uit tools die hun nut al meermaals bewezen: denk aan situationeel leiderschap (Blanchard), motivatieonderzoek (Hertsberg), empathische communicatie (Rosenberg), de roos van Leary, het JoHari-venster en Ofman’s kernkwadranten.

Naast theorie, krijg je korte oefeningen en is er veel ruimte voor interactie en intervisie.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

JACOBS TOM

Lesgever

Tom Jacobs geeft al jaren les in leiderschap, projectmanagement en persoonlijke efficiëntie. Dat doet hij onder meer voor de universiteiten Antwerpen en Gent en voor Vlerick Business School.

Als psycholoog-pedagoog heeft hij veel interesse in deze materie. Een interesse die hij aandikte met ervaring in het werkveld, onder meer bij de Belgische Vereniging van Banken en Delta Lloyd Life.

In zijn aanstekelijke vormingen deelt hij zijn ervaring, enthousiasme en praktijkgerichte tips en tricks.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4