Ga verder naar de inhoud

Een overtuigend projectvoorstel schrijven

2 juni 2021 - 09:00 — 11:30
Online event
Gratis
Organisator: Vlaamse Leergangen

Doelstelling: Het kennen van de belangrijke onderdelen van een projectvoorstel, het bepalen van de stakeholders van een project, het bepalen van de milestones voor een (deel van een) project, het begrijpen van het belang van de impact van een project in een projectaanvraag, het toepassen van de algemene aandachtspunten bij het opmaken van een projectvoorstel.

Doelgroep: De workshop is gericht op iedereen die een projectvoorstel wil schrijven voor een project-oproep.

Jammer
Op dit moment is deze opleiding volzet. Maar je kan wel hieronder inschrijven op de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrij komt, nemen wij contact met je op. Indien we meer dan verwacht interesse krijgen, is het mogelijk dat we op een nieuwe datum een extra sessie organiseren.

VL LG VOLZET PROJECTVOORSTEL

Ben je van plan een voorstel voor een onderzoeksproject of een internationaal project te schrijven? Wil je dit graag overtuigend doen? In deze workshop staat het schrijven van een projectplan of projectvoorstel centraal.

Aan de hand van voorbeelden, onder andere uit internationale projectvoorstellen en concrete oefeningen, zoomen we in op de belangrijke onderdelen van een projectplan: het wat, waarom en hoe van je project. Het grootste deel van de sessie werken we rond de inhoud van een projectplan.
Naast de inhoud is uiteraard ook de vorm van belang, aangezien je iemand wil overtuigen van het belang van je project. Daarom geven we je enkele technieken mee om op een overtuigende manier te schrijven.

Opgelet

Hoewel deze sessie gratis is voor jou als hogeschoolmedewerker, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. We vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de sessie te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.


Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

JOLIENDEBRAUWER

Lesgevers

Jolien De Brauwer ondersteunt, sinds 2017 als adviseur externe onderzoeksfinanciering aan AP Hogeschool, onderzoekers en projectmedewerkers van projectidee tot ingediende projectaanvraag, dit voor diverse financieringskanalen. Ze heeft een achtergrond in cognitieve psychologie. Ze deed in het verleden onderzoek naar de ontwikkeling van rekenvaardigheden (UGent) en leerstoornissen (Thomas More).

DENISWEGGE

Denis Wegge geeft als adviseur onderzoek aan de AP Hogeschool advies aan onderzoekers voor hun PWO-aanvragen. Dit advies is breed en omvat onder andere: de structuur van het voorstel, het onderzoeksdesign, de bijdrage aan het werkveld, de haalbaarheid, ... Het doel daarbij is om tot een sterk en overtuigend voorstel te komen. Sinds 2019 gaf Denis advies aan onderzoekers in meer dan 15 projectvoorstellen.

Zijn achtergrond ligt in de sociale wetenschappen, waarin hij doctoreerde aan Universiteit Antwerpen. Daarna werkte hij in de sector van marktonderzoek mee aan grootschalige projectaanvragen en onderzoeksprojecten, voornamelijk voor de Europese Commissie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4