Ga verder naar de inhoud

Projectmanagement

17 januari 2022 - 09:00 — 17:00
24 januari 2022 - 09:00 — 17:00
31 januari 2022 - 09:00 — 17:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert tijdens deze driedaagse vorming principes, methoden en technieken om projectmatig te werken: van tools tot plannen, opvolgen en afsluiten van projecten.

Doelgroep: Jonge onderzoekers. Geen voorkennis nodig. Concrete projectervaring is een meerwaarde.

PROJECTMATIG WERKEN 2

Je leert tijdens deze driedaagse vorming principes, methoden en technieken om projectmatig te werken: van tools (zoals checklists, templates en computertoepassingen) tot basisprincipes voor het initiëren, plannen, opvolgen en afsluiten van projecten.

Je doorloopt de levenscyclus van een project (fasering). En staat stil bij de verschillende structurele aspecten zoals de rol van de projectleider, scope, change management, cashflow, stakeholder- en risicoanalyse.

De cursus bestaat uit drie dagdelen:

  • Dag 1: Het structurele raamwerk
    Hoe zet ik een project op? Waarop moet ik letten?
  • Dag 2: Het maken van een netwerkplanning
    Hoe krijg ik vat op de uitvoerfase van een project?
  • Dag 3: Leidinggeven en communicatie
    Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden? Hoe ga ik ermee om?

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

JACOBS TOM

Lesgever

Tom Jacobs geeft al jaren les in soft skills-management, timemanagement en persoonlijke efficiëntie. Dat doet hij onder meer aan de universiteiten Antwerpen en Gent. Als Psycholoog-Pedagoog heeft hij veel interesse in deze materie. Een interesse die hij aandikte met ervaring in het werkveld.

Bij de Belgische Vereniging van Banken coördineerde hij computerondersteunde opleidingen en projecten voor klassiek afstandsonderwijs. Nadien werkte hij als consultant in project- en processmanagement en gaf hij cursussen in projectmanagement bij IIR en Vlerick Business School. In zijn lessen deelt hij zijn ervaring, enthousiasme en praktijkgerichte tips en tricks.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4