Ga verder naar de inhoud

Zo overtuig je met jouw projectvoorstel

6 december 2022 - 09:00 — 11:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Deze vorming leert je een inhoudelijk goed projectplan of -voorstel schrijven. We bespreken de belangrijkste onderdelen om tot een sterk, overtuigend projectvoorstel te komen: van wat, waarom en hoe tot stakeholders, milestones en impact. Naast theorie, krijg je voorbeelden van wat je best wel of niet doet. Extra succes verzekerd dus.

Doelgroep: onderzoekers die inhoudelijk succesvolle projectvoorstellen willen indienen

PROJECTVOORSTEL
volzet

Wil jij overtuigen met jouw onderzoeksproject? Deze vorming leert je een inhoudelijk goed projectplan of -voorstel schrijven. We zoomen in op de belangrijkste bouwstenen van een projectplan zoals wat, waarom en hoe? En besteden aandacht aan stakeholders en milestones, impact en andere belangrijke zaken.

De theorie wordt verduidelijkt aan de hand van concrete oefeningen en voorbeelden. Je gaat in kleine groepjes zelf actief aan de slag met jouw projectideeƫn en met die van je groepsgenoten. Je krijgt vooral tips rond de inhoud van een sterk projectplan. Daarnaast is ook de vorm van belang. Altijd met hetzelfde doel: mensen overtuigen van je project.

Ter info: Informatie over financieringskanalen komt hier niet aan bod.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit Ć©nkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DE BRAUWER JOLIEN

Lesgevers

Jolien De Brauwer is adviseur externe onderzoeksfinanciering aan AP Hogeschool sinds 2017: ze ondersteunt onderzoekers en projectmedewerkers van projectidee tot ingediende projectaanvraag, voor diverse financieringskanalen. Ze heeft een achtergrond in cognitieve psychologie. En deed in het verleden onderzoek naar de ontwikkeling van rekenvaardigheden (UGent) en leerstoornissen (Thomas More).

WEGGE DENIS

Denis Wegge is adviseur onderzoek aan AP Hogeschool en geeft breed advies aan onderzoekers voor uiteenlopende PWO-aanvragen: van structuur, onderzoekdesign en werkveldbijdrage tot haalbaarheid en meer. Altijd met het doel om tot een sterk en overtuigend voorstel te komen. Zijn achtergrond ligt in de sociale wetenschappen, waarin hij doctoreerde aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast werkte hij ook mee aan marktonderzoek voor grootschalige projectaanvragen en onderzoeksprojecten, vooral voor de Europese Commissie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4