Ga verder naar de inhoud

Schrijven voor sociale media

23 mei 2022 - 09:00 — 12:00
30 mei 2022 - 13:00 — 16:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wil je succesvolle posts schrijven op sociale media? Dan moet je schrijven om likes, comments en clicks te scoren. In deze opleiding leer je praktisch en doelgericht social copy te schrijven – met wervende intro, call to action, hashtags en emoji’s.

Doelgroep: Iedereen die een profiel heeft – en liefst al eens een post plaatste – op Facebook, Instagram of LinkedIn.

SOCIAL MEDIA

Wil je succesvolle posts schrijven op sociale media? Dan moet je schrijven om likes, comments en clicks te scoren. Deze opleiding geeft je inspirerende voorbeelden en handige tips. En jep, we gaan ook praktisch aan de slag.

Het aantal tekens van een goede tekst of caption? Liefst zo minimaal mogelijk. De impact van je post? Liefst zo maximaal mogelijk! Daarom zet deze opleiding je op weg om doelgericht social copy te schrijven. Teksten die openen met een wervende intro en eindigen met een overtuigende call to action.
Met aandacht voor interactie en leuke extra’s zoals emoji’s. Volgens de regels van de kunst.
Wat je in handen hebt na deze opleiding? Je goochelt met captions, mentions en hashtags op Facebook, Instagram en LinkedIn. Je krijgt persoonlijke feedback op jouw teksten voor sociale media. En je writer’s block is voorgoed verleden tijd – gedaan met staren naar een leeg scherm.
Op 30 mei bieden we nog een feedbacksessie aan (voor een beperkt aantal deelnemers). Het is de bedoeling dat de deelnemers dan al een aantal posts gepubliceerd hebben op verschillende kanalen.

De vorming is opgesplitst in twee delen: maandag 23 mei en facultatief: maandag 30 mei de feedbacksessie

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

VANDERSTRAETEN BRECHT

Lesgever

Brecht Vanderstraeten heeft twee studies achter de rug: journalistiek en digitale media. Na een stage en vakantiejob bij Mediaraven vzw, werkte hij drie jaar voor Gentse reclamebureau’s. Zijn focus lag er op sociale media en andere online content, met klanten van (lokale) overheden tot kmo’s.

Sinds 2018 werkt hij als zelfstandig ondernemer, onder meer voor I Like Media: een freelance-collectief van digitale communicatietrainers.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4