Ga verder naar de inhoud

Introductieles tot SPSS

30 augustus 2022 - 10:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project Input-Output

Doelstelling: Deze vorming introduceert onderzoekers in de basis van SPSS. SPSS is een statistisch programma dat de humane wetenschappen frequent gebruikt om data te verzamelen en te analyseren in een bruikbare, kwantitatieve vorm.

Doelgroep: Onderzoekers met weinig tot geen voorkennis van SPSS. Dit is geen introductieles statistiek.

2022 05 SPSS VOLZET

Tijdens deze vorming leer je eerst data inbrengen in SPSS. Dat betekent concreet: hoe zien de diverse tabbladen eruit, hoe maak je zelf je eigen bestand, hoe importeer je vanuit een bestaand Excel-bestand.

Vervolgens gaan we in op de diverse variabelen en hoe je deze transformeert in nieuwe variabelen. Je leert ook een analyse uitvoeren op subgroepen van je databestand.
Daarnaast bekijken we zaken als descriptieve statistiek, normaliteit van data, grafische representatie, correlatie- en betrouwbaarheidsanalyse (Cronbach’s alpha, intraclass correlation coefficient).
De lesgever vraagt om het SPSS-programma (bij voorkeur SPSS 27.0) voor de vorming te installeren op jouw eigen laptop.

Deze vorming wordt aangeboden onder voorbehoud van goedkeuring door de financierende overheid.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

SIMPELAERE INGEBORG

Lesgever

Ingeborg Simpelaere werkt sinds 2005 als docent/onderzoeker binnen Hogeschool VIVES. Ze is van opleiding master in de logopedische/audiologische wetenschappen en promoveerde in 2018 tot doctor in de medische wetenschappen.

Ze is geen statisticus van opleiding maar heeft veel ervaring met kwantitatieve data-analyse. Om die reden is ze sinds 2021 onderzoekscoach kwantitatief onderzoek
binnen Hogeschool VIVES. Daarnaast voert ze ook onderwijs- en andere activiteiten uit rond onderzoek en dienstverlening. Ze doceert ook aan de Université Catholique de Louvain.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4