Ga verder naar de inhoud

Principes van staatssteun: bij eigen projecten en samenwerking

27 juni 2022 - 09:30 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project Input-Output

Doelstelling: Welke regels ken je best rond staatssteun? En hoe pas je ze correct toe bij je onderzoek en dienstverlening? Je krijgt uitleg van een VLAIO-expert over verschillende types van overheidssteun. En hoort welke impact (niet-)staatssteun heeft , als je samenwerkt met ondernemingen.

Doelgroep: Business developers, leidinggevenden en hogeschoolmedewerkers die bezig zijn met subsidiedossiers, projectadvies, contractopdrachten met werkveldpartners of financieel projectadvies.

ONLINE INPUT OUTPUT

Welke staatssteunregels ken je best? En hoe pas je ze toe? VLAIO geeft uitleg over types overheidssteun en de impact ervan in samenwerking met ondernemingen.

De vorming geeft een overzicht van de bestaande types overheidssteun: van informatie rond kaders voor innovatiesteun O&O&I VLAIO tot (niet-)staatssteun aan O&O&I en kennistranfer. Er is ook ruimte voor voorbeelden en eigen vragen.

Daarna hoor je meer over de impact van (niet-)staatssteun bij samenwerkingen met ondernemingen. We gaan dieper in op vier opties: 1 Samenwerking met een onderneming die staatssteun ontvangt, 2 Samenwerking tussen een onderzoeksorganisatie die steun ontvangt voor niet-economische activiteiten en een onderneming, 3 Samenwerkingsproject met combinatie van niet-economische steun en staatssteun en 4 Onderzoeksorganisatie met staatssteun die economische activiteiten uitvoert. De theorie wordt concreet gemaakt met voorbeelden en deelnemersvragen.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Kristel Allewijn

Lesgever

Kristel Allewijn is al jaren actief in innovatie, als juridisch adviseur bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Haar juridisch werk omvat o.m. staatssteunaspecten bij publiek gefinancierd onderzoek – in het bijzonder onderzoek door kennisinstellingen en onderzoekscentra, ook in samenwerkingsprojecten met bedrijven.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4