Ga verder naar de inhoud

Stakeholder management voor business developers

2 december 2021 - 09:00 — 11:00
8 december 2021
23 december 2021
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Na deze sessie sta(p) je relaxed in de job van business developer. Je ontdekt de juiste netwerk-attitude, gebruikt stakeholder mapping als tactische tool en weet hoe je jouw netwerk in kaart brengt, uitbreidt en aanspreekt. Het resultaat? Je wint expertise, en dus ook het vertrouwen van je gesprekspartners.

Doelgroep: personeel van hogescholen: business developers die nieuw zijn in de functie of al enige ervaring hebben.

STAKEHOLDERSMANAGEMENT

De vorming wordt gespreid over 3 blokken/dagen, de eerste 2 online en de laatste fysiek.

Sessie 1: the right mindset (2u - digitaal)
Op mensen afstappen en jezelf verkopen is niet altijd gemakkelijk. In deze sessie denken we je drempels weg en geven we je goesting in de job. Je leert in sneltempo van elkaar wat wel of niet werkt in de opstart van deze job.

Sessie 2: het tactische luik (2u - digitaal)
‘Niet schieten op alles wat beweegt’ is het motto van deze sessie. Via stakeholder-mapping kijken we met een tactische bril naar de job. We brengen ons netwerk in kaart. En kunnen elkaars netwerk misschien wel verrijken?

Sessie 3 (4u - in onze kantoren)
adviseren vanuit vertrouwen
Deze sessie focust op communicatieskills om je netwerk aan te spreken en de kiem van een samenwerking te doen ontstaan. We ontdekken de sleutels van een succesvolle elevator pitch, oefenen de formule van vertrouwen in en leggen contact vanuit expertise en win-win. Daarom doen we dit ook live, om echt met lijf en leden te oefenen.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

Koen Heyrman RET

Lesgever

Koen Heyrman, master Arbeidspsychologie met postgraduaten in Bedrijfseconomie & Coaching, beweegt zich graag op het snijpunt waar mensen moeten samenwerken om resultaten te behalen. Als trainer en coach met meer dan 15 jaar ervaring is hij gespecialiseerd in het thema overtuigen en beïnvloeden. Netwerking, stakeholdering en consultative selling zijn de vakdomeinen die aan bod komen in deze opleiding.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4