Ga verder naar de inhoud

Gecontroleerd door stress of stress onder controle?

9 maart 2021 - 09:30 — 11:30
17 maart 2021 - 09:30 — 11:30
19 maart 2021 - 09:30 — 11:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Leergangen

Doelstelling: Je leert kritieke valkuilen die voortkomen uit stress te identificeren en er op een meer ontspannen en constructieve manier mee om te gaan.

Doelgroep: Onderzoekers die verschillende verantwoordelijkheden en veeleisende taken combineren.

Jammer
Op dit moment is deze opleiding volzet. Maar je kan wel hieronder inschrijven op de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrij komt, nemen wij contact met je op. Indien we meer dan verwacht interesse krijgen, is het mogelijk dat we op een nieuwe datum een extra sessie organiseren.

2021 VL STRESS VOLZET

Een carrière in de wetenschap is een uitdagende en soms veeleisende onderneming. Het vergt veel energie, inzet en uithoudingsvermogen. Een groot aantal onderzoekers wordt op een bepaald punt in hun loopbaan getroffen door stressgerelateerde ziekten. Een goed evenwicht tussen werk en privéleven is dan ook van essentieel belang en zal gedurende je hele professionele leven relevant blijven. Dit goed evenwicht bewaren is een nog grotere uitdaging in deze buitengewone tijden van de Covid-19 pandemie. Zo ver hoeft het echter niet te komen!

Wil je je actief voorbereiden en beschermen? Voel je je uitgeput en wil je weten hoe je je vitaliteit en je persoonlijke leven weer in balans kan brengen met je inzet voor je projecten?

Deze workshop geeft je een overzicht van waarschuwingssignalen en kritische factoren die kunnen leiden tot burn-out of stressgerelateerde ziekte. Je krijgt checklists om relevante signalen in een vroeg stadium te herkennen. Er wordt speciale aandacht besteed aan factoren die je gezondheid bevorderen en die nuttig zijn als "eerste hulp kit" wanneer je je uitgeput voelt.

Praktijkvoorbeelden en suggesties samen met praktische oefeningen en zelfreflectie helpen je je nieuw verworven kennis over te dragen. Aan het einde van de workshop zal je in staat zijn om kritieke valkuilen die het gevolg zijn van stress te identificeren, er op een meer ontspannen en constructieve manier mee om te gaan en ze zo in je eigen voordeel te gebruiken.

Opgelet

  1. Deze training wordt in het Engels gegeven.
  2. Hoewel deze sessie gratis is voor jou, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. Wij vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de vorming te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be
    Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Sessie wordt gespreid over 3 halve dagen
dinsdag 9 maart, woensdag 17 maart en vrijdag 19 maart 2021 telkens tussen 09:30 - 11:30

André Kellner

Lesgever

André Kellner is therapeut, coach en mentaal trainer op het vlak van traumatherapie, gezondheid op de werkplek en gezond leiderschap. Hij adviseert bedrijven op het gebied van gezondheidsmanagement en de ontwikkeling van leidinggevend personeel, geeft lezingen en verzorgt trainingen en workshops. André beschikt over uitgebreide klinische kwalificaties en ervaring in de behandeling van door trauma veroorzaakte stoornissen, stress en burn-out.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4