Ga verder naar de inhoud

Tools voor dataverwerking en -analyse

19 oktober 2022 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je krijgt een overzicht en demo van zowel betalende als gratis en opensource tools voor de verwerking en statistische analyse van kwantitatieve data. Na deze bondige vorming weet je welke tools het best passen bij jouw situatie en onderzoekdata.

Doelgroep: Onderzoekers die kennis willen maken met uiteenlopende tools voor dataverwerking en -analyse.

TOOL DATAVERW

Welke tools voor dataverwerking en -analyse zijn het meest geschikt voor jouw onderzoek? In deze bondige overzichtsvorming krijg je een overzicht van de functionaliteit van tools voor (statistische) dataverwerking. En leer je over hun voor- en nadelen.

Volgende onderdelen komen aan bod:

  • Wat is goed databeheer? En hoe doe je dat?
  • Welke tools kan ik gebruiken voor mijn onderzoek? We overlopen zowel de meer gangbare als de open source en gespecialiseerde licentieprogramma’s.
  • Demo’s van de functionaliteit van verschillende tools.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

DE KEYZER WILLEM

Lesgever

Willem De Keyzer is coördinator van het Centre for Applied Data Science (CADS), één van de twaalf onderzoekscentra van HOGENT. Hij is doctor in de medische wetenschappen en is als docent humane voeding en gezondheid verbonden aan het departement industriële wetenschappen en biotechnologie.

Hij doceert onder meer onderzoeksmethoden, voedingsepidemiologie en toegepaste statistiek aan
bachelorstudenten in het departement gezondheidszorg. Hij heeft een passie voor data-analyse en meer dan 15 jaar ervaring met de uitvoering en coördinatie van (internationale) onderzoeksprojecten.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4