Ga verder naar de inhoud

Vragenlijsten opstellen: een kunst en kunde

24 november 2022 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert een vragenlijst opstellen die beantwoordt aan de regels van de kunst: wetenschappelijk correct, relevant en gemakkelijk in te vullen door de respondent. In deze praktische vorming ontdek je de belangrijkste valkuilen en, belangrijker, hoe je ze vermijdt.

Doelgroep: beginnende en ervaren onderzoekers en hogeschoolmedewerkers, zonder voorkennis

VRAGENSTELLEN

We kennen ze allemaal: de vragenlijsten die maar tien minuten duren maar zo belangrijk zijn voor wie ze organiseert. De vraag is: hoe stel je nu best een degelijke en succesvolle vragenlijst op? Een die wetenschappelijk correct is, relevant is en gemakkelijk in te vullen door de respondent?

Deze vorming zoomt in op de belangrijkste valkuilen bij het opstellen van vragenlijsten. En toont je hoe je die hobbels overwint. Want vragenlijsten maken is een kunst en kunde. Dat leer je aan de hand van praktische voorbeelden.

Zo krijg je binnenkort meer en betere antwoorden op jouw vragenlijsten.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

CAMBRE BART

Lesgever

Bart Cambré is Associate Dean Research and Valorization van Antwerp Management School en professor Business Research Methods aan Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen. Hij studeerde en doctoreerde Sociologie en onderzoeksmethodologie aan KULeuven en ontwikkelingsstudies aan de U.C.Louvain-la-Neuve.

Zijn huidige onderzoek gaat over organisatorische netwerken en onderzoeksmethoden met een focus op configurationele aanpak en evaluatiestudies. Bart adviseert ook organisaties over problematiek rond netwerken en onderzoeksmethoden. Hij concentreert zich vooral op het samenbrengen van academische inzichten en praktische managementbehoeften.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4