Ga verder naar de inhoud

WELLTECH: innovatie vanuit de social profit

6 februari 2023 - 09:00 — 13:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je herkent, ontwikkelt en voert kansen uit om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Sociaal ondernemen of innoveren laat je zoeken naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals ziekenhuizen en kinderopvang, woonzorgcentra en thuisverpleging.

Doelgroep: Onderzoekers die (willen) werken aan een project voor gezondheids- en welzijnssectoren of sociaal culturele organisaties.

WELLTECH

Welke rol speel jij als onderzoeker als het gaat om innovatie in de social profit? Heb jij die co-creatieve reflex al? Hoe pitch je jouw idee op maat van sociale ondernemingen? Met welke gevoeligheden moet je rekening houden? Waar zitten opportuniteiten?

Als je innoveert in de social profit, betrek je de hulpverleners en eindgebruikers best van bij het begin: niet alleen in de test-, maar dus ook in de conceptiefase. Zo detecteer je de juiste opportuniteiten en kom je tot succesvolle oplossingen die echt een verschil maken. Door stakeholders vroeg te betrekken, krijg je draagvlak om wijzigingen door te voeren in de werkprocessen en in het organisatiemodel. Maar hoe doe je dat?

In deze vorming leer je hoe conceptualisatie, testing en uitrol een geïntegreerd proces worden in co-creatie met heel wat stakeholders.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

HOLVOET TINE

Lesgever

Tine Holvoet heeft een track record van multidisciplinaire samenwerkingen. Met diverse partners werken aan omvangrijke projecten in een hoog gereguleerd kader is haar sterkte. Groepsdynamiek aanwakkeren haar tweede natuur. Als beleidsadviseur sociaal ondernemen & innoveren bij de werkgeversfederatie Verso informeert Tine over innovatie in de brede social profit, met innovatieve praktijkvoorbeelden.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4