Ga verder naar de inhoud

Women Will: ondernemerschap

15 juni 2023 - 13:00 — 14:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Deze vorming helpt vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf te laten groeien en om collega’s te ontmoeten. Je leert over genderverschillen bij startups, over de obstakels naar succes, over je business pitch en over financiële concepten en bedrijfsstructuren.

Doelgroep: Ondernemers die meer willen weten over de genderkloof op de werkvloer.

WOMAN WILL

De hindernissen voor vrouwen zijn enorm en vaak anders dan bij mannen. Als vrouw trotseer je sociale verwachtingen en vooroordelen in een door mannen gedomineerde omgeving. Het kost ook meer moeite om toegang te krijgen tot financiering: in 2021 ging slechts 1% naar door vrouwen geleide bedrijven.

Daarnaast vind je als vrouw moeilijker de juiste mentoren of netwerken. Dit kan je professionele groei beperken, ondanks je geweldige ideeën en producten. Je wordt minder snel serieus genomen bij fondsenwerving of deals. En de balans tussen je bedrijfs- en gezinsleven is een uitdaging.

Deze vorming leert je meer over de genderkloof en hoe dit zich manifesteert in het startup-landschap. Je ontdekt hoe je deze obstakels aanpakt. Je krijgt meer vertrouwen in het ontwikkelen en presenteren van je business pitch. En een beter begrip van financiële concepten en structuren om je bedrijf verder te ontwikkelen.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Lesgever

Google Digitaal Atelier biedt een breed aanbod van webinars en online coaching. Zo kan je je van thuis uit verdiepen in verschillende onderwerpen en krijg je de skills voor de (digitale) toekomst snel onder de knie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4