Ga verder naar de inhoud
2 AI

Maritieme opleidingen

De Hogere Zeevaartschool biedt twee maritieme opleidingen aan; Nautische Wetenschappen en Scheepswerktuigkunde (Marine Engineering). Deze bachelor/mastertrajecten zijn uniek in België en bieden een sterke basis met een waaier aan carrièremogelijkheden. Onze campus vind je net ten noorden van het centrum van Antwerpen. Zo is onze hogeschool heel zichtbaar verbonden met stad en de haven.

Eindeloze mogelijkheden

Studenten worden voorbereid op de functie van officier aan boord van een schip. Verantwoordelijk voor onder meer de navigatie, veiligheid, ladingbeheer en alle systemen aan boord, kun je op zee vervolgens doorgroeien tot kapitein of hoofdscheepswerktuigkundige (Chief Engineer).

Maar de opleidingen aan de Hogere Zeevaartschool zijn net zo goed een voorbereiding op een carrière aan de wal. Onze opleidingen staan hoog aangeschreven, zowel binnen de maritieme industrie als daarbuiten. Met je bachelor-/masterdiploma van de Hogere Zeevaartschool kun je dus echt alle kanten uit.

DSC 5359

Van alle markten thuis

De scheepvaart speelt een onmisbare rol in de logistieke keten van ons dagelijkse leven. Transport over zee is de slagader van wereldwijde economie.

Die veelzijdigheid en het internationale karakter zitten in het DNA van de Hogere Zeevaartschool. Zo krijgen meertalige communicatie en management binnen een multiculturele context een prominente plek binnen onze trajecten. Als student word je op alle mogelijke situaties voorbereid en krijg je een kader mee om in diverse omstandigheden oplossingen uit te werken.

DSC 6121

Onderzoekend en innovatief

De maritieme sector is toonaangevend als het gaat om onderzoek en innovatie. Het curriculum van onze opleidingen wordt constant afgestemd op de noden binnen de industrie. Daarvoor beschikt de Hogere Zeevaartschool over de meest recente technologie en simulatoren. Binnen 3 verschillende onderzoeksgroepen wordt er aan tal van vernieuwende oplossingen gewerkt met oog op mens, milieu en technologie. Ook als student doe je aan onderzoek tijdens je opleiding.

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
Momenteel geen vacatures aan
Hogere Zeevaartschool
Toon mij andere vacatures
Regionale spreiding