Ga verder naar de inhoud

Instaptoets lerarenopleiding

Jij wil graag kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs studeren aan een hogeschool? Dan moet je eerst de (verplichte) digitale instaptoets lerarenopleiding maken. Zo krijg je een beeld van je startniveau en weet je waar je staat: van sterktes tot mogelijke werkpuntjes. Na het afleggen van de volledige toets, krijg je een bewijs van deelname. Dat heb je nodig om in te schrijven bij de hogeschool van jouw keuze.

Instaptoets2021 Instaptoets
I Stock 1160927863

Dit moet je weten over de instaptoets lerarenopleiding

Is de instaptoets verplicht? Wat wordt er getoetst? Kan ik mij voorbereiden? Welke moet ik precies maken? Help! Hier vind je een antwoord op al je algemene vragen en twijfels. Zowel voor studenten als studiebegeleiders.

Verder lezen
I Stock 1079656586

Ik wil de instaptoets lerarenopleiding maken

Weet je wat de instaptoets inhoudt? Ging je al eens door de meest gestelde vragen? Heb je voldoende tijd? Zit je ergens rustig? Aan een computer met internet? Je bent er duidelijk klaar voor. Go go go!

Verder lezen
RIEN

De meest gestelde vragen over de instaptoets

Heb je een vraag? De kans is groot dat iemand ze al eerder stelde. Wij bundelden de vragen en antwoorden van jouw voorgangers: van praktische en technische zaken tot inhoud, voorbereiding en resultaten.

Verder lezen

Inschrijven voor de lerarenopleiding?

Wil je voor de klas staan? Schrijf je dan in voor een educatieve bachelor of een educatieve master. Heb je al bewezen ervaring in een bepaald beroep? Dan kan je ook kiezen voor een educatieve graduaatsopleiding.