Ga verder naar de inhoud

Instaptoets lerarenopleiding maken

Heb je tijd? Zit je ergens rustig? Aan een computer met internet? Je bent er duidelijk klaar voor. Go go go!

Instaptoets2021 Instaptoets
KOPJE SOLO 01

Ga je ervoor? Super. En succes!

Voor alle duidelijkheid: dit is de instaptoets om in te schrijven voor academiejaar 2022-2023. Let op: je kan je NIET inschrijven voor het nieuwe academiejaar met een bewijs van deelname van 2021-2022. In het voorkomend geval moet je de toets opnieuw afleggen voor het nieuwe academiejaar.

Deze korte checklist helpt je snel slagen

Lees eerst wat meer informatie over de instaptoets en bekijk de meest gestelde vragen. Zo weet je wat je kan verwachten.

  • Voorzie een rustige plaats en genoeg tijd: zo’n 1,5 uur voor de instaptoets kleuteronderwijs of secundair onderwijs en zo’n 3,5 uur voor lager onderwijs.
  • Maak de juiste versie van de instaptoets: wie wil inschrijven voor academiejaar 2021-2022 maakt de instaptoets versie 2021-2022.
  • Registreer je (met je rijksregisternummer of digitale sleutel) en kies het onderdeel waarvoor je de instaptoets wil afleggen: kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs.

Klaar met de instaptoets?

Print of download je ‘bewijs van deelname’. Je hebt dit nodig om je in te schrijven op de hogeschool van jouw keuze. Dit bewijs blijft één academiejaar geldig. Benieuwd waar je een educatieve bachelor kleuter-, lager of secundair onderwijs kan volgen?

I Stock 1160927863

Dit moet je weten over de instaptoets lerarenopleiding

Is de instaptoets verplicht? Wat wordt er getoetst? Kan ik mij voorbereiden? Welke moet ik precies maken? Help! Hier vind je een antwoord op al je algemene vragen en twijfels. Zowel voor studenten als studiebegeleiders.

Verder lezen
RIEN

De meest gestelde vragen over de instaptoets

Heb je een vraag? De kans is groot dat iemand ze al eerder stelde. Wij bundelden de vragen en antwoorden van jouw voorgangers: van praktische en technische zaken tot inhoud, voorbereiding en resultaten.

Verder lezen