PulseBake
Peulvruchten en afgeleiden als beloftevolle ingrediënten in de graan- en bakkerijsector
Een groot deel van de consumenten is bereid om meer te betalen voor gezond en duurzame voeding. De eiwittransitie brengt (lokaal geteelde) peulvruchten meer naar de voorgrond.
Peulvruchten beschikken over een interessante nutritionele en techno-functionele eigenschappen. Ook op vlak van duurzaamheid scoren ze goed (lage watervoetafdruk, weinig bemesting).
Met dit project willen we de beschikbare kennis over peulvruchten vertalen op maat van de maalderijen, ingrediëntenleveranciers en (industriële) bakkerijen om te komen tot een meer divers, gezond en duurzaam aanbod van bakkerijproducten.
Benieuwd
naar andere
TETRA-projectideeën?
Vanzelfsprekend is dit niet het enige projectidee. Misschien zijn er tussen de verschillende voorstellen wel andere die meer, of beter, aansluiten bij de werkgebieden van jouw onderneming of organisatie.
Expertisedomeinen
Dit projectidee is gelinkt aan volgende expertisedomeinen: