Ga verder naar de inhoud

Medewerker werkplaats Construct ( specialisatie hout en metaal)

LUCA School of Arts | Deeltijds

Functieomschrijving

Medewerker werkplaats Construct ( specialisatie hout en metaal)

80 % bepaalde duur, opsplitsbaar

hoofdlocatie Gent

Voorstelling

LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. In vier steden (Brussel, Genk, Gent en Leuven) bundelt LUCA de onderwijsexpertise van vijf gerenommeerde instituten (Sint-Lukas, Narafi, C-mine, Sint-Lucas en Lemmens). Het artistiek onderzoek van LUCA is ingebed in de geassocieerde Faculteit Kunsten van de KU Leuven. Met meer dan 700 personeelsleden en 3.800 studenten is LUCA een creatieve hub voor meer dan 4.500 kunstenaars, theater- en filmmakers, designers, musici, fotografen, leraren, onderzoekers…

Respect en integriteit definiëren onze basishouding, duurzaamheid en diversiteit zien we als een troef, kwaliteit is onze drijfveer. De komende jaren willen we LUCA een identiteit geven als actor in de maatschappij, ons opleidingsinstituut onderdeel laten worden van een laboratorium, ons aanbod aanvullen met vraaggestuurde initiatieven, en onze multicampusrealiteit ontsluiten tot een netwerk.

LUCA wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, nationaliteit of functiebeperking. Daarom verwelkomen we alle talentvolle mensen die de meerwaarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

#weArt

Functiecontext

Je werkt als verantwoordelijke van deze unit binnen de dienst Werkplaatsen van LUCA School of arts. Je rapporteert aan het diensthoofd werkplaatsen over de organisatie van de werkplaats en werkt nauw samen met de brede groep gebruikers van de werkplaatsen.

Functie en verantwoordelijkheden

 • Je geeft vakinhoudelijke ondersteuning aan studenten en gebruikers van de werkplaats door hen technisch advies te verlenen.
 • Je informeert gebruikers van de werkplaats over de afspraken rond het gebruik van de werkplaats (cf. het werkplaatsreglement) en ziet erop toe dat de afspraken worden nageleefd. Veiligheid, Gezondheid en Milieu zijn een constant aandachtspunt voor jou en je omgeving.
 • je kan vragen van gebruikers, technische en/of organisatorische problemen correct inschatten en er op een goede manier, binnen een bepaalde termijn, opvolging aan geven.
 • je zorgt voor een vlotte dagelijkse samenwerking en kennisdeling in de werkplaats. Je runt samen met je collega’s deze dienstverlening en ziet opportuniteiten in de optimalisatie ervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve rapportering over de werking van de werkplaats t.a.v. je direct leidinggevende (knelpunten en verbeterpunten signaleren, advies rond investeringen,..)
 • Je beheert de stock van de verbruiksartikelen.
 • Je controleert en onderhoudt het materiaal en voert waar mogelijk kleine herstellingen uit.
 • Je bent in staat om technische workshops te organiseren en deze ook te leiden.

Profiel

 • Je hebt een doorgedreven technische kennis van technieken rond hout- en metaalbewerking.(o.a. zeer goed kunnen lassen, (bij voorkeur met diverse methodes ; elektrisch, halfautomaat, autogeen en tig), u kan machines bedienen zoals een metaaldraaibank, plasmasnijder, plooibank, vlak- en van diktebank (hout), combinatiehoutbewerkingsmachine, paneelzaag, freesmachine, enz.)
 • Kennis van digitale tools zoals CNC, Lasercutting,… telt als een grote meerwaarde. Je bent bereid je hierin bij te scholen.
 • Je kan deze technische kennis op een gestructureerde en duidelijke manier overbrengen aan derden.
 • je bent allrounder op het vlak van techniek, je bent hierdoor veelzijdig inzetbaar.
 • Creativiteit en techniek gaan voor jou hand in hand.
 • Je bent gedreven en enthousiast.
 • Je hebt oog voor detail en bent stipt.
 • Je bent stressbestendig en gestructureerd.
 • Je kan omgaan met deadlines.
 • Naast het beschikken over de gevraagde kennis, ben je bereid blijvend te werken aan de ontwikkeling van je professionaliteit en expertise;
 • Verder zoeken we kandidaten die bereid zijn samen te werken, collegiaal ingesteld zijn, communicatief vaardig zijn, constructief ingesteld en respectvol omgaan met anderen;
 • Je bent loyaal ten aanzien van de opdracht, de missie, visie en het beleidsplan van de Hogeschool.

Aanbod en voorwaarden

LUCA biedt een deeltijdse statutaire aanstelling van maximaal 80% ( de opdracht is opsplitsbaar onder verschillende kandidaten), bepaalde duur tem 31/8/2023 in Barema B1 zo spoedig mogelijk op te starten, met reële kans op verlenging.

Meer informatie over de salarisschalen is te vinden op de website van de Vlaamse overheid (www.ond.vlaanderen.be)

Interesse?

Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Stijn Heirbaut, verantwoordelijke werkplaatsen LUCA: stijn.heirbaut@luca-arts.be

Met vragen over de procedure kan je terecht bij personeelsdienst@luca-arts.be

Solliciteren kan tot en met 11 december 2022 ten aanzien van LUCA School of Arts, dienst HR via CV Warehouse.

De kandidaatstelling bevat een dossier bestaande uit:

 1. een motivatiebrief
 2. een curriculum vitae
 3. een attest van diploma (desgevallend een gelijkwaardigheidsverklaring)

Enkel volledige dossiers worden aanvaard.

De eerste ronde bestaat uit een sollicitatiegesprek op 16 december 2022 met kandidaten die weerhouden worden na een preselectie op dossier.

De tweede ronde bestaat uit het afleggen van een assessment met psychotechnische proeven via KU Leuven.

Eventueel kan er een bijkomend gesprek volgen.

Aanstelling gebeurt via beslissing van het Directiecomité rekening houdend met het advies van de selectiecommissie.

LUCA School of Arts

LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waarbinnen creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. LUCA bevordert zowel het beoefenen van kunst en het creatief ontwerpen als het ontwikkelen van vernieuwende inzichten. LUCA bundelt de kracht en de expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen: Sint-Lukas Brussel, Narafi Brussel, C-mine Genk, Sint-Lucas Gent en Lemmens Leuven. Met meer dan 600 personeelsleden en bijna 3.500 studenten is LUCA School of Arts een creatieve hub voor meer dan 4.000 kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers, fotografen en ontwerpers.

Andere vacatures bij LUCA School of Arts