Ga verder naar de inhoud

Whey'coholic

Wei als duurzaam en innovatief ingrediënt voor de brouwerij

Wei is een waardevolle nevenstroom van de zuivelverwerking die tot nu toe onbenut blijft, vooral bij kleine hoevezuivelaars. Het concept van dit project
is dat een (plaatselijke) brouwer deze wei ophaalt bij de boer om er een uniek bier mee te brouwen.

UCL WHEYCOHOLOC

Zo vindt deze waardevolle restroom een nieuw leven en kan de brouwer een nieuw bier op de markt brengen met een unieke waardepropositie (circulaire economie, duurzame productie) en zo zijn marktaandeel vergroten - voordat dit type bieren vanuit het buitenland onze biermarkt op komt.

Contact

Vlhora voedselenwater

Benieuwd
naar andere
TETRA-projectideeën?

Vanzelfsprekend is dit niet het enige projectidee. Misschien zijn er tussen de verschillende voorstellen wel andere die meer, of beter, aansluiten bij de werkgebieden van jouw onderneming of organisatie.

Expertisedomeinen

Dit projectidee is gelinkt aan volgende expertisedomeinen: