Ga verder naar de inhoud

Business Model Canvas voor onderzoekers en onderzoeksprojecten

2 september 2022 - 09:00 — 12:00
8 september 2022 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wat betekent valorisatie voor jou als onderzoeker? Wat zijn de voor- en nadelen voor praktijkgericht onderzoek? Hoe kom je tot een bruikbaar valorisatieplan? Hoe verhoog
je de impact van je onderzoek? Want een doordacht valorisatieplan betekent meer kans dat je projectresultaten worden gebruikt. Je ontdekt het belang van valorisatie, toegepast op jouw project, aan de hand van het Business Model Canvas.

Doelgroep: Junior en toekomstige onderzoekers die een geschikte methode zoeken voor hun onderzoekvraag of -doelstelling.

Deze vorming geeft je inzicht in het belang van valorisatie. We passen het concreet toe op jouw project, aan de hand van Business Model Canvas (BMC) voor Onderzoeksprojecten. Je werkt een valorisatieplan uit, met gerichte feedback en advies van je coach. Je bespreekt jouw voorstel met de andere projectteams. En werkt, met hun input, verder aan een concreet stappenplan voor jouw onderzoek(idee).

Je werkt in twee sessies. Sessie één focust op een helder beeld krijgen van de meest geschikte valorisatieroute(s) voor jouw onderzoekresultaten. In sessie twee krijg je advies op maat voor concrete vervolgstappen, waar ook de beste pricing strategie wordt uitgewerkt voor je project. Alle projectinformatie wordt gedeeld in een veilige context, en mag niet worden verspreid door de lesgevers of deelnemers.

Ter voorbereiding van deze vorming vragen we om een korte samenvatting te maken (min. een alinea, max. een A4) van jouw onderzoekproject en de huidige stand van zaken in functie van valorisatie. We ontvangen die graag een week voor de eerste sessie.

Deze vorming wordt aangeboden onder voorbehoud van goedkeuring door de financierende overheid.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

DE COOMAN HENDRIK

Lesgevers

Hendrik De Cooman ondersteunt hogeschoolonderzoekers van de AUGent uit alle disciplines bij de valorisatie van hun onderzoekresultaten, in het bijzonder via IOF-projecten. Daarvoor was hij jaren actief als universitair onderzoeker en hogeschooldocent binnen de exacte wetenschappen.

NUYTTEMANS MICHIEL

Michiel Nuytemans is adviseur valorisatie bij de Karel de Grote Hogeschool en oprichter van de bedrijven Tree company en Bpart over online democratie en participatie. Hij begon zijn carrière als onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en startte er de Stemtest voor de VRT.

WUYTS PIETER

Pieter Wuyts is lector marketing op de Karel de Grote Hogeschool en heeft ervaring in het geven van coaching sessies aan onderzoekers voor valorisatietrajecten. Hiervoor heeft hij verschillende bedrijven mee opgestart.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4