Ga verder naar de inhoud

Samenwerken

De Vlaamse hogescholen staan met beide voeten in de praktijk. Ze werken op verschillende manieren samen met partners uit het werkveld. Bijvoorbeeld rond onderzoek & innovatie, rond duaal leren of werkplekleren.

Vlhora samenwerken1
EXPERTISEDOMEINEN

Sta versteld van het innovatieaanbod

Samen innoveren: meer dan 2.000 onderzoekers van de Vlaamse hogescholen doen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en stellen hun expertise ter beschikking van jouw onderneming of organisatie. Ze zoeken naar innovatieve oplossingen voor jouw vraag of zorgen voor een gepaste implementatie.

THEMATAFELS

Thematafels

Misschien is een thematische sessie echt iets voor jou! Vragen die jij hebt, leven gegarandeerd ook bij anderen. Blikopener brengt via de 'Thematische Tafels' verschillende stakeholders samen: ondernemingen, organisaties, financiers, overheid, klanten, … om over een bepaald thema te debatteren. Wat denk je?

Projecten binnen onderzoek en innovatie

BLIKOPENER 2022 01

Kennisdiffusie

Blikopener is er om organisaties te sensibiliseren op vlak van innovatie, om advies te geven en om indien het zover komt, projecten uit te werken. Transparante communicatie, het genereren van nieuwe ideeën, collectieve betrokkenheid en de 'proof of concepts' zijn sleutelfactoren in dit verhaal.

Verder lezen
INPUT OUTPUT LOGO2022 A 01

INPUT/OUTPUT

Het tweejarig project ‘INPUT/OUTPUT Research & Innovation Training Programme' organiseert voor onderzoekers aan de hogescholen trainingen, workshops en inspiratiesessies om hun praktijkgericht onderzoek en de valorisatie ervan te ondersteunen.

Verder lezen
DOSP logo v01

Digital Open Science Platform

Dat het onderzoek aan onze hogescholen gezien mag worden, is een understatement. En toch. Te veel mooie resultaten blijven nog onder de radar. Al komt daar binnenkort verandering in. Vanaf medio 2022 publiceren we al ons onderzoek op een nagelnieuw digitaal platform – gekoppeld met alle hogescholen, het werkveld en overheden.

Verder lezen
VERREKIJKER

Gezocht:

input en feedback van organisaties in de onderzoeksprojecten aan de hogescholen

Wil jij vanuit jouw organisatie, met een minimum aan tijdsinvestering, deelnemen aan een onderzoeksproject van een Vlaamse hogeschool? Dat kan! Als bonus kan je na afloop de projectresultaten onmiddellijk in jouw organisatie implementeren!

Haal onze onderzoekers en studenten in huis!

Onze studenten verdienen de beste opleiding. Zo worden zij de beste medewerkers in de jobs van de toekomst. Daarom werken wij aan onze relatie met het werkveld. Leren door te doen is zo krachtig. Wat je ervaart, vergeet je immers niet meer.

Ook onze onderzoekers hebben een sterke band met het werkveld. Ze bekijken samen projecten en krijgen de kans om hun praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te testen in professionele omgevingen. Of omgekeerd: het werkveld vraagt onze onderzoekers en stagiairs innovatieve inzichten te implementeren in hun werkomgeving.

De kruisbestuiving maakt de samenwerking succesvol. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ook de docenten regelmatig moeten bijleren. De samenwerking van studenten en organisaties gaat bovendien over de grenzen heen. Gesteund door de beleidsvoorbereidende werkgroepen en uiteraard ook de overheid krijgen ze op deze manier de beste kansen.

Een biotoop van leren, innoveren en internationaliseren

En dat maakt de cirkel rond. Docenten, studenten, (inter-)nationale organisaties, onderzoekers en de overheid werken allen samen met een groot doel voor ogen: samen het talent van de toekomst klaarstomen.

Eh B Hotel Brussel081

Op zoek naar dat goudhaantje?

Authentieke leeromgevingen zijn een meerwaarde voor onze studenten.

De energie en dynamiek van deze jonge leeuwen zijn dan weer een meerwaarde voor jouw organisatie. Bovendien brengen zij de expertise van meer dan 14.000 personeelsleden, verbonden aan de hogescholen, mee. Een gouden match. Toch?

Zoek jij een stagestudent?

OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE

Actualiteit

WST INTERNATIONALISEREN

Talent voor morgen heeft nood aan een bredere kijk op de wereld

28 jun. 2023

“Our world is flat”. Tot die vaststelling kwam Thomas L. Friedman in 2005. Uiteraard bekeerde hij zich niet tot de middeleeuwse opvatting dat de aarde een platte schijf was, wel analyseerde hij globalisering als een 'level playing field'.

Verder lezen
OPINIE ONDERZOEK

Knal die pasta tegen de muur!

13 jun. 2023

Het praktijkgericht onderzoek van de Vlaamse hogescholen is de kinderschoenen ontgroeid. De financiering blijft echter hangen op het niveau van wekelijks zakgeld.

Verder lezen
Vlhora studeren1

Dag van de Wetenschap - 2022

24 nov. 2022

Op zondag 27 november is het de dag van de wetenschap! Zoals ieder jaar nemen ook alle 13 Vlaamse #hogescholen deel met tal van verschillende activiteiten. Benieuwd? Ga dan zeker eens kijken, er is vast een hogeschool bij jou in de buurt.

Verder lezen