Ga verder naar de inhoud

INPUT/OUTPUT

Het tweejarig project ‘INPUT/OUTPUT Research & Innovation Training Programme' organiseert voor onderzoekers aan de hogescholen trainingen, workshops en inspiratiesessies om hun praktijkgericht onderzoek en de valorisatie ervan te ondersteunen.

INPUT OUTPUT LOGO2022 A 01
VL LG PITCH

Het vormingsaanbod

Het vormingsprogramma benadrukt de verschillende expertises die nodig zijn om praktijkgericht onderzoek zo efficiënt, effectief en kwalitatief mogelijk uit te voeren:

  • Primair aanbod: gericht op basisaspecten van onderzoek- & innovatietrajecten zoals een succesvol onderzoekproject schrijven, onderzoekmethodologie, valorisatie van projectresultaten, …
  • Secundair aanbod: soft skills zoals leiderschap en communicatie (zoals klantrelatie, conflicthantering, sociale media, ...).
Heb je een specifieke vraag waar je hier geen antwoord op vindt, neem contact op met ons.
Lore Solemé
Lore Solemé
projectplanner INPUT/OUTPUT

Interessant

Kennisclip GDPR

Deze bondige kennisclip van Vivian Van Laarhoven en Lieve Tack van UC Leuven-Limburg laat je snel kennismaken met de Ins' en Outs' van GDPR.

Bekijk kennisclip

Kennisclip Europese subsidies voor dummies

Via deze kennisclip leer je alles over de basisprincipes van Europese subsidies, hoe je het beste subsidieprogramma voor jouw idee vindt en waar je meer informatie en begeleiding kan vinden.

Bekijk kennisclip

Open Science beleid in Vlaanderen

Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits keurde de Vlaamse Regering eind 2019 het Vlaams beleidsplan Open Science en de oprichting Open Science Board goed. Vlaanderen zal 5 miljoen euro recurrent investeren in Open Science om invulling te geven aan het Europese engagement.

Lees meer

Open Science in Vlaanderen: uitgewerkte roadmap

In december 2020 werd een uitgewerkte roadmap voor Open Science, inclusief meerjarenplanning met betrekking tot de besteding van de infrastructuurmiddelen en een uitgewerkt voorstel van KPI’s voorgelegd aan de Vlaamse Regering.

Lees meer

Open Access (1)

Onderzoekers produceren meer gegevens dan ooit voordien. Dit eist van verantwoordelijke wetenschap om het beheer van grote hoeveelheden gegevens mogelijk te maken en te verbeteren, maar ook om ethische en juridische kwesties in de gaten te houden. Dit vereist oplossingen die tijd, geld en moeite kunnen besparen. Zo is Open Science ontstaan.

Lees meer

Open Access (2)

De open access-movement is ontstaan als reactie op een aantal factoren: zoals de ongelijkheid in de toegang tot wetenschappelijke kennis, de opkomst van het internet en het groeiende aantal grootschalige problemen die een grote en diverse teambetrokkenheid vereisen.

Lees meer

Open Access (3)

In essentie betekent Open Access dat wetenschappelijke publicaties online beschikbaar zijn zonder dat er moet betaald worden voor toegang. De ingestuurde finale auteursversies van tijdschriftartikels worden Open Access ter beschikking gesteld conform de bepalingen van de uitgever en/of de Belgische Open Access regeling.

Lees mee

Kennisclips research data management

Met deze kennisclips van de KU Leuven, maak je op een vlotte manier kennis met de belangrijkste aspecten van research data management.

Kijk snel
Beeld 2

Geïnteresseerd?

Werk jij mee aan praktijkgericht onderzoek aan een Vlaamse hogeschool of vanuit een Vlaamse onderneming of social-profit organisatie? Ben je op zoek naar trainingen en inspiratie ter ondersteuning van je onderzoek en onderzoeksvalorisatie? Dan ben je hier op het juiste adres.

INPUT/OUTPUT biedt trainingen, workshops en inspiratiesessies op maat van praktijkgericht onderzoek.

Wil je graag meteen geïnformeerd worden over het opleidingsaanbod van INPUT/OUTPUT?

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4