Internationaliseren
De wereld, mijn dorp. Vandaag is het internationale gegeven een realiteit voor iedereen geworden. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun zakelijke en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.
Internationale wisselwerking
Het internationale gegeven is vandaag een waarheid waar we niet meer omheen kunnen. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun professionele en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.
Naar het buitenland?
Wil je als student in het buitenland studeren? Neem dan zeker een kijkje op deze website: www.studentsonthemove.be
Van het buitenland?
Ben je een buitenlands student en wil je je in Vlaanderen komen verrijken? Bezoek dan deze website: www.studyinflanders.be
Global Minds
Als student door buitenlandse stages of opleidingen meteen een bredere kijk krijgt op je vakgebied. Als docent kan je bijdragen als spreker in buitenlandse opleidingen of samen met de studenten aan een project over de grenzen heen werken.
Internationalisering is ook het aantrekkelijk maken van je eigen land als opleidingsland en ervoor zorgen dat buitenlandse studenten je vinden, herkennen en begrijpen. Samen met de zoektocht naar een taal die de verschillende culturen kan verbinden, is de internationale uitdaging vandaag realiteit. Een realiteit die onze studenten ook interculturele competenties aanreikt.
Heb je een specifieke vraag rond internationalisering, neem contact op met ons.
Actualiteit
Veerle Hendrickx nieuwe voorzitter van de Vlaamse Hogescholenraad
Vanaf januari 2025 nemen Veerle Hendrickx en Dennis Cluydts het voorzitterschap en ondervoorzitterschap van de Vlaamse Hogescholenraad op zich. Veerle Hendrickx, algemeen directeur van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen, wordt de nieuwe voorzitter. Dennis Cluydts, algemeen directeur van de Erasmushogeschool Brussel, neemt de rol van ondervoorzitter op. Hun mandaat loopt tot eind 2026.
De strijd om buitenlands talent is geopend, maar Vlaanderen durft niet in de ring stappen.
Met 8 miljoen zullen ze zijn in 2030: internationale studiekiezers die hun opleiding in het buitenland willen verderzetten. Terwijl Vlaamse hogescholen en ondernemingen hen met open armen willen ontvangen, botsen ze echter op al te rigide taaldrempels. Internationaal talent moet je koesteren, niet tegenwerken
Maritieme opleidingen: uitblinken, verbinding met het werkveld en wereldwijde impact.
Net als de School of Arts, bevindt de Antwerp Maritime Academy, zich enigszins aan de zijlijn van de grotere professionele bacheloropleidingen en biedt ze academische masters aan. Maar het belangrijkste is dat ze perfect gepositioneerd zijn op het kruispunt van professionalisme, industrie-connecties en globalisering.