Ga verder naar de inhoud

Internationaliseren

De wereld, mijn dorp. Vandaag is het internationale gegeven een realiteit voor iedereen geworden. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun zakelijke en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.

Vlhora internationaliseren1
I Stock 682180238

Internationale wisselwerking

Het internationale gegeven is vandaag een waarheid waar we niet meer omheen kunnen. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun professionele en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.

Naar het buitenland?

Wil je als student in het buitenland studeren? Neem dan zeker een kijkje op deze website:

www.studentsonthemove.be

Van het buitenland?

Ben je een buitenlands student en wil je je in Vlaanderen komen verrijken? Bezoek dan deze website:

www.studyinflanders.be

Heb je een specifieke vraag rond internationalisering, neem contact op met ons.

beleidsadviseur internationalisering

Global Minds

Als student door buitenlandse stages of opleidingen meteen een bredere kijk krijgt op je vakgebied. Als docent kan je bijdragen als spreker in buitenlandse opleidingen of samen met de studenten aan een project over de grenzen heen werken.

Vlhora internationaliseren2

Internationalisering is ook het aantrekkelijk maken van je eigen land als opleidingsland en ervoor zorgen dat buitenlandse studenten je vinden, herkennen en begrijpen. Samen met de zoektocht naar een taal die de verschillende culturen kan verbinden, is de internationale uitdaging vandaag realiteit. Een realiteit die onze studenten ook interculturele competenties aanreikt.

Actualiteit

CHILD LANDFILL

De dalende Belgische bijdrage tot ontwikkelingssamenwerking.

7 okt. 2022

In 2021 daalde de Belgische Bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking naar 0,46% van het BNP. Belgiƫ duikt zo onder het Europees gemiddelde van 0,49% en staat almaar verder af van de internationale doelstelling om 0,7% van het BNP te besteden aan ontwikkelingssamenwerking.

Verder lezen