Ga verder naar de inhoud

Internationaliseren

De wereld, mijn dorp. Vandaag is het internationale gegeven een realiteit voor iedereen geworden. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun zakelijke en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.

Vlhora internationaliseren1

Internationale wisselwerking


Het internationale gegeven is vandaag een waarheid waar we niet meer omheen kunnen. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun professionele en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.

Naar het buitenland?

Wil je als student in het buitenland studeren? Neem dan zeker een kijkje op deze website: www.studentsonthemove.be

Van het buitenland?

Ben je een buitenlands student en wil je je in Vlaanderen komen verrijken? Bezoek dan deze website: www.studyinflanders.be

Global Minds


Als student door buitenlandse stages of opleidingen meteen een bredere kijk krijgt op je vakgebied. Als docent kan je bijdragen als spreker in buitenlandse opleidingen of samen met de studenten aan een project over de grenzen heen werken.

Internationalisering is ook het aantrekkelijk maken van je eigen land als opleidingsland en ervoor zorgen dat buitenlandse studenten je vinden, herkennen en begrijpen. Samen met de zoektocht naar een taal die de verschillende culturen kan verbinden, is de internationale uitdaging vandaag realiteit. Een realiteit die onze studenten ook interculturele competenties aanreikt.

Heb je een specifieke vraag rond internationalisering, neem contact op met ons.
KNEVELS RENILDE
Renilde Knevels
beleidsadviseur internationalisering

Actualiteit

THM WELCOME DAY

De strijd om buitenlands talent is geopend, maar Vlaanderen durft niet in de ring stappen.

24 mei 2024

Met 8 miljoen zullen ze zijn in 2030: internationale studiekiezers die hun opleiding in het buitenland willen verderzetten. Terwijl Vlaamse hogescholen en ondernemingen hen met open armen willen ontvangen, botsen ze echter op al te rigide taaldrempels. Internationaal talent moet je koesteren, niet tegenwerken

Verder lezen
AMA ONBOARD 22

Maritieme opleidingen: uitblinken, verbinding met het werkveld en wereldwijde impact.

26 okt. 2023

Net als de School of Arts, bevindt de Antwerp Maritime Academy, zich enigszins aan de zijlijn van de grotere professionele bacheloropleidingen en biedt ze academische masters aan. Maar het belangrijkste is dat ze perfect gepositioneerd zijn op het kruispunt van professionalisme, industrie-connecties en globalisering.

Verder lezen
VLUHR EIAE BREURS FIETS

Met de fiets naar EAIE in Ahoy, Rotterdam

25 sep. 2023

Met de 102km lange fietstocht wil VLUHR extra visibiliteit genereren voor haar deelname aan het European Association for International Education congres en de inspanningen die het Vlaams hoger onderwijs levert om internationaal op de kaart te staan.

Verder lezen