Internationaliseren
De wereld, mijn dorp. Vandaag is het internationale gegeven een realiteit voor iedereen geworden. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun zakelijke en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.

Internationale wisselwerking

Het internationale gegeven is vandaag een waarheid waar we niet meer omheen kunnen. Werknemers, studenten en docenten verrijken hun professionele en persoonlijke leven, verruimen hun blik en breiden hun kennis uit. Het werkveld is immers internationaal.
Naar het buitenland?
Wil je als student in het buitenland studeren? Neem dan zeker een kijkje op deze website: www.studentsonthemove.be
Van het buitenland?
Ben je een buitenlands student en wil je je in Vlaanderen komen verrijken? Bezoek dan deze website: www.studyinflanders.be
Global Minds
Als student door buitenlandse stages of opleidingen meteen een bredere kijk krijgt op je vakgebied. Als docent kan je bijdragen als spreker in buitenlandse opleidingen of samen met de studenten aan een project over de grenzen heen werken.
Internationalisering is ook het aantrekkelijk maken van je eigen land als opleidingsland en ervoor zorgen dat buitenlandse studenten je vinden, herkennen en begrijpen. Samen met de zoektocht naar een taal die de verschillende culturen kan verbinden, is de internationale uitdaging vandaag realiteit. Een realiteit die onze studenten ook interculturele competenties aanreikt.
Heb je een specifieke vraag rond internationalisering, neem contact op met ons.
Actualiteit

Talent voor morgen heeft nood aan een bredere kijk op de wereld
“Our world is flat”. Tot die vaststelling kwam Thomas L. Friedman in 2005. Uiteraard bekeerde hij zich niet tot de middeleeuwse opvatting dat de aarde een platte schijf was, wel analyseerde hij globalisering als een 'level playing field'.

De dalende Belgische bijdrage tot ontwikkelingssamenwerking.
In 2021 daalde de Belgische Bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking naar 0,46% van het BNP. België duikt zo onder het Europees gemiddelde van 0,49% en staat almaar verder af van de internationale doelstelling om 0,7% van het BNP te besteden aan ontwikkelingssamenwerking.