Ga verder naar de inhoud

Disseminatieluik binnen jouw projectvoorstel: wat en hoe?

6 september 2024 - 09:00 — 11:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je wil jouw onderzoek in de spotlights zetten, nog voor je de eindmeet haalt. Maar hoe maak je een contentplan om strategisch te communiceren? Je leert van inspirerende voorbeelden en best practices. En stelt tijdens deze interactieve vorming jouw eigen contentplan op.

Doelgroep: Onderzoekers die strategisch willen communiceren over (tussentijdse) onderzoekresultaten, een project of case.

DISSEMINATIEPLAN

Je leert nadenken over doelgroepen, boodschappen, kanalen en timing. Je past de theorie concreet toe op je eigen onderzoekproject tijdens korte oefeningen. Je werkt hands-on toe naar een contentplan met aandacht voor verschillende communicatiekanalen en formats.

We gaan eerst dieper in op de do’s en don’ts van strategisch communiceren. De theorie wordt concreet gemaakt aan de hand van de case ‘Fitfluencers’. Daarnaast leer je wat een contentplan is en – belangrijker – hoe je zelf zo’n contentplan opmaakt aan de hand van een handige template.

Opgelet: We gaan niet in op specifieke communicatietools of de do’s en don’ts van specifieke kanalen.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

BAERT CAROLINE

Lesgevers

Caroline Baert is lector en onderzoeker aan Howest. Ze focust op strategische communicatie, corporate communicatie, influencer marketing en trendonderzoek. Ze heeft een PhD in Toegepaste Economische Wetenschappen en is onderzoeker voor Gen Z Lab.

VAN TUYCKOM CHARLOTT Ejpg

Charlotte Van Tuyckom is lector en onderzoeker aan Howest. Haar interesse gaat vooral uit naar sport, sociologie, innovatie, marketing en management, social marketing en gedragsverandering op het vlak van sport en bewegen. Ook zij is onderzoeker voor Gen Z Lab, en haalde een PhD in Sociologie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4