Ga verder naar de inhoud

EFRO Vlaanderen: basis en best practices

21 januari 2022 - 09:00 — 11:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert de basis qua inhoud, organisatie en administratie voor EFRO Vlaanderen-programma's.
Je krijgt ook tips om een succesvol project in te dienen en uit te voeren.

Doelgroep: Projectschrijvers, projectleiders of -beheerders (inhoudelijk, financieel of administratief) en onderzoekers.

EFRO VL

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) wil ontwikkelingsniveaus van regio’s verkleinen. Het Vlaamse EFRO-programma subsidieert projecten die het concurrentievermogen vergroten en de werkgelegenheid stimuleren.
Het beheer is in handen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). De lesgevers zijn dan ook VLAIO-medewerkers die ingaan op deze onderdelen:

  • Centrale thema’s en inhoudelijke doelstellingen
  • Aandachtspunten bij projectindiening (procedures, regelgeving, gidsen, ...)
  • Beschikbare ondersteuning bij projectindiening en -uitvoering (programmasecretariaat, contactpunten, events, ...)
  • Kalender op korte termijn

Aansluitend volgt een intervisiemoment waarin onderzoekers uit de Vlaamse hogescholen hun succeservaring delen met EFRO Vlaanderen en/of Interreg. Je krijgt tips, tricks en antwoorden op jouw
vragen.

Ook interesse in EFRO Interreg? Schrijf je hier in.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Lesgevers

Wouter Borremans is programmacoördinator EFRO Vlaanderen binnen VLAIO. Hij vervult al meer dan tien jaar uiteenlopende rollen binnen het EFRO Vlaanderen-programma.

David Grzegorzewski is onder meer trekker van het EFRO Interreg-team binnen VLAIO. Hij is al bijna twintig jaar aan de slag in verschillende functies in het kader van EFRO Interreg-programma’s.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4