Ga verder naar de inhoud

Europese subsidiekansen voor het hoger onderwijs

5 mei 2022
VLEVA-kantoren
Aarlenstraat 80, 3e verdieping
1000 BRUSSEL
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project Input-Output

Doelstelling: Ben je actief in innovatie, zorg, onderwijs, cultuur, toerisme, klimaat, energie, natuur of werk je als internationaal coördinator? Wil je meer weten over EU-projectfinanciering of jouw idee aftoetsen? Kom langs op onze info- en datesessie!

Doelgroep: Onderzoekers, docenten, internationale coördinators. Geen voorkennis nodig. Affiniteit met (EU-)projectwerking is een pluspunt.

Timing: van 10:00 - 15:00 (fysiek)
Enkel online kan ook van 10:00 - 12:30
Check hieronder de details van de dagindeling.

VLEVA

In 2021 startte de nieuwe Europese programma- en subsidieperiode die loopt tot eind 2027. De ideale timing om je voor te bereiden en te verdiepen in verschillende mogelijkheden voor Europese financiering.

In de voormiddag (fysiek of digitaal) leer je welke thema’s centraal staan binnen de verschillende Europese programma’s. Je hoort welke onderwerpen meest kans bieden op een succesvolle aanvraag. Welk programma je best kiest voor specifieke thema’s en aanvragen. En je krijgt toegang tot de juiste informatie en ondersteuning. Na een algemeen overzicht, zoomen we in op Interreg Noordzee en Noordwest-Europa, aangevuld met een praktijkgetuigenis.

In de namiddag (fysiek) kan je een EU-date plannen bij de contactpunten van Interreg Noordzee, Interreg Noordwest-Europa of VLEVA. Wie wil, kan ook één rondetafel volgen van het Erasmus+ of het Creative Europe programma.

Doe je een EU-namiddagdate?

Bezorg ons dan jouw projectidee via dit formulier voor 30 april 2022.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

Programma

voormiddagprogramma

(kan zowel fysiek als online)

10:00 - Inleiding

  • Welkom - Ute De Meyer, VLEVA
  • Europa 2021-2027: waarover gaat het? - Kaatje Gevaert, VLEVA
  • Overzicht Europese subsidieprogramma's voor hogescholen - Kaatje Gevaert

10:45 - Interreg Noordzee en Q&A - Sandra Vandewiele, VLAIO

11:15 - Pauze

11:30 - Interreg Noordwest-Europa en Q&A - Matthias Verhegge, VLAIO

12:00 - Case Interreg door hogeschool en Q&A (nog te bevestigen)

12:30 - Netwerklunch

namiddagprogramma

(alleen fysiek)

13:15 - 15:00 Loketten

  • Loket 1 Algemene informatie Europese subsidies - Kaatje Gevaert
  • Loket 2 Interreg Noordzee - Sandra Vandewiele
  • Loket 3 Interreg Noordwest-Europa - Matthias Verhegge

13:15 - 14:00 Rondetafels

  • Rondetafel 1 Erasmus - Jos Verheyden, EPOS Vlaanderen
  • Rondetafel 2 Creative Europe - Frank Herman, Creative Europe Desk - Vlaanderen
UTE DE MEYER

Lesgevers

Ute De Meyer studeerde Politieke Wetenschappen en behaalde een master in overheidsmanagement (KU Leuven) en Europese studies (ULB/IEE). Als liaison officer bij VLEVA volgt ze de Europese thema’s onderwijs, innovatie & onderzoek, digitalisering en jeugd.

Haar ervaring deed ze op tijdens een stage bij de Vlaamse vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België en als beleidsadviseur waar ze het Vlaamse bos- en natuurbeleid opvolgde.

KAATJE GEVAERT

Kaatje Gevaert is liaison officer Europese subsidies en financiering bij VLEVA. Zij maakt je wegwijs in het Europese subsidielandschap en gaat met jou mee op zoek naar het geschikte financieringskanaal.

Haar ervaring deed ze op bij provincie West-Vlaanderen als projectmanager voor Interreg Vlaanderen-Nederland en als stafmedewerker Europese programma’s.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4