Ga verder naar de inhoud

Maak een sterk financieel plan voor meer impact

22 november 2023 - 09:30 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert een financieel plan maken voor succesvolle valorisatie en exploitatie van je onderzoek. Je leert de basisprincipes van financiële planning, identificeert alle kosten en maakt realistische inkomstenprognoses.

Doelgroep: beginnende en ervaren onderzoekers; financiële voorkennis is niet vereist.

FIN BEHEER

Je leert in deze online vorming hoe je een realistisch financieel plan maakt voor valorisatie en exploitatie van je onderzoek. Tijdens het vormingsmoment ontdek je de basisprincipes van financiële planning, leer je kosten identificeren en realistische inkomstenprognoses maken. We gaan ook in op concepten zoals break-even en kasplanning.

Maar daar stopt het niet. We geloven in een interactieve aanpak. Je gaat dus ook zelf aan de slag, in co-creatie met de lesgever en andere deelnemers.

Na de vorming werk je individueel je financieel plan uit via de beschikbare (of eigen) templates. Zo’n drie weken later, kan je persoonlijk advies krijgen van de lesgever over jouw uitgewerkt plan: dit gebeurt online, via een individuele feedbacksessie van zo’n 30 minuten, op donderdag 7 december (namiddag) of vrijdag 15 december (voormiddag) – na inschrijving krijg je nog een mail met meer details.

Dankzij de info en tools uit deze vorming, til je jouw onderzoeksresultaten naar een hoger niveau. Én verhoog de impact van jouw onderzoek.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DECLERCQ EVY

Lesgever

Evy Declercq begeleidt binnen hogeschool VIVES onderzoekers op vlak van valorisatie. Haar praktische inzichten in het opstellen van een financieel plan zijn het resultaat van haar ervaring in het coachen van bedrijven en ondernemingen op diverse terreinen. Deze real-life financiële inzichten integreert Evy in haar 'train the trainer'-sessies. Samen met jou werkt ze in co-creatie aan het versterken van jouw kennis op het gebied van financiële planning.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4