Ga verder naar de inhoud

Hoe stel je een (meerjaren) financieel plan op?

28 mei 2024 - 10:00 — 15:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 BRUSSEL
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Tijdens deze vorming leer je hoe je een degelijk en volledig financieel plan kunt opstellen voor je project of business unit. Daardoor worden je financiële en strategische doelen gedefinieerd voor jezelf en derden en tevens hoe je meent deze te gaat bereiken.

Doelgroep: Onderzoekers, managers, business developpers die gelinkt zijn, of worden, met een project.

FIN BEHEER

We gaan in deze vorming volgende hoofdthema’s behandelen om je financieel plan helder en welgemeend in kaart te brengen:

  • Omschrijving van je activiteit en de strategische doelstellingen..
  • Je actuele financiële situatie.
  • Financiële doelstellingen.
  • Omzet en (on)kosten.
  • Liquiditeitsanalyse: Cash flow bepalen.
  • Investerings- en financieringsmogelijkheden.
  • Samenvatting en nawoord.

Als men het heeft over financiën dat gebruikt men steeds cijferwerk om dit te ondersteunen en te verklaren. Het zal duidelijk zijn dat er tijdens deze vorming interessant en uitdagend cijferwerk aan de pas komt en dit gieten we dan in een overzichtelijke Excel-sheet zodat we een compleet overzicht van ons financieel plan hebben en het later steeds kunnen aanpassen of upgraden daar waar nodig om het actueel te houden.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

ROGER DE CONINCK

Lesgever

Roger De Coninck is actief als zelfstandige coach en adviseur voor diverse bedrijven op het vlak van innovatie, strategie, duurzaamheid, businessplans en subsidies. Hij heeft een technische en financiële achtergrond en een rijke en gevarieerde carrière achter de rug. Zo was hij ongeveer 15 jaar in de banksector actief en 15 jaar in de industrie maar ook 8 jaar als Innovatieadviseur voor Vlaio in Limburg voor het opstellen van subsidiedossiers voor innovatieprojecten bij bedrijven. Ook is hij momenteel stagecoach bij KU Leuven voor afgestudeerde ingenieurs die nog een postgraduaat volgen en geeft nu ook opleidingen aan diverse organisaties.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4