Gevoelige tekstdata verwerken met open-sources AI-tools
Doelstelling: Werk je met gevoelige tekstdata (onderzoeksvoorstellen, participanten- of patiëntgegevens, HR-data, …) en aarzel je daarom om AI-tools zoals ChatGPT te gebruiken? Weet je niet zeker wat er echt met je gegevens gebeurt en ben je bezorgd om privacy en beveiliging? En vooral: ben je op zoek naar een veiliger alternatief?
Doelgroep: Onderzoekers die met gevoelige data werken, auteurs van onderzoeks- of subsidieproposals, auteurs van intellectueel eigendom.

In deze cursus, bestaande uit een lezing en workshop, verken je open-source AI-tools om op een veiligere manier met gevoelige tekstdata om te gaan. Je vergelijkt de mogelijkheden, potentiële gevaren en prestaties met die van grote commerciële tools. Tot slot behandel je casestudy’s die je nadien kunt toepassen op je eigen data.
Opgelet
Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.
Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.
De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.
Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Lesgever
Pieter Fivez behaalde een doctoraat in de computerlinguïstiek aan de Universiteit Antwerpen, over deep learning en semantische representaties van biomedische teksten. Momenteel werkt hij als postdoctoraal onderzoeker aan UAntwerpen. Hij coördineert er TEXTUA (Antwerp Text Mining Centre), met een divers portfolio aan state-of-the-art projecten in text mining.
