Ga verder naar de inhoud

Google Analytics

8 maart 2021 - 13:00 — 16:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Leergangen

Doelstelling: Leer hoe je Google Analytics succesvol moet opzetten en over het belang van een meetplan. Haal meer uit je data met Google Analytics, en krijg een overzicht van verschillende data visualisatie opties. En we leren hoe de juiste cijfermatige informatie richting geeft aan je volgende stappen.

Doelgroep: Voor iedereen die via data analytics het maximum uit een website en social media wil halen.

202103_SM_GA

13:00 - 14:00 Tijdens deel 1 van de workshop, Google Analytics succesvol opzetten, leer je waarom je een meetplan nodig hebt voor je onderzoeksactiviteiten vóór je de Google Analytics traceercode laat plaatsen. De termen ‘Gebeurtenissen’ en ‘Filters’ komen aan bod, zodat je je data beter kan configureren. Je leert ook in de praktijk doelen instellen in Google Analytics.

14:15 - 15:15 In deel 2, Haal meer uit je data met Google Analytics, toont de trainer je een actieve Google Analytics-account en verschillende visualisaties van data, zodat je antwoorden kan vinden op heel praktische vragen over data. Er worden ook handige tips & tricks gegeven en het belang van een goed dashboard aangetoond.

15:30 - 16:30 In deel 3, Vind antwoorden in data, leer je waar je de nodige informatie kan vinden om je project of activiteit te doen groeien. Er wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om de cijfers te volgen in plaats van je buikgevoel.

Opgelet

Hoewel deze sessie gratis is voor hogeschoolmedewerkers, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. Wij vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de sessie te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

DW Logo BE NL Vert Colour

Lesgevers

Google Digitaal Atelier biedt 27 verschillende workshops én persoonlijke coachingsessies - in drie talen, gratis en voor iedereen toegankelijk en werkt hiervoor samen met gereputeerde marketeers uit heel België.

Het Atelier maakt deel uit van Grow with Google, een initiatief dat mensen helpt een baan te vinden, carrière te maken, en hun bedrijf te laten groeien. Meer recent zet het Atelier zich in om het economisch herstel te helpen versnellen door middel van onze technologie, tools en training, zodat alle lokale bedrijven en gemeenschappen sterker, sneller en veerkrachtiger kunnen worden.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4