Ga verder naar de inhoud

Impact van onderzoek: welke impact?

3 juni 2024 - 09:00 — 11:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: De vorming geeft inzicht in wat de impact van onderzoek kan zijn, welke onderliggende vraagstukken hiervoor moeten worden beantwoord en de verschillende componenten om op impact te sturen.

Doelgroep: Onderzoekers, kwaliteits- en beleidsmedewerkers onderzoek die meer inzicht willen in de impact van hun onderzoek.

IMPACT ONDERZOEK
volzet

Impact van onderzoek aantonen is ingewikkeld. We gaan (kritisch) in gesprek over waar die ingewikkeldheid juist ligt? Vanuit een analyse van het huidige antwoord op hoe impact werkt komen we tot andere perspectieven die met name voor praktijkgericht onderzoek van belang zijn. We inventariseren die systematisch via verschillende modellen en onderzoeksresultaten, waarmee ook een handreiking wordt gedaan dit in de praktijk toe te passen.

Deze thema’s komen onder meer aan bod:

  • het logische model van impact
  • begrippen impact, valorisatie en doorwerking
  • alternatief model voor onderzoek aan hogescholen
  • ecosysteem van onderzoek
  • het 5A-model

Ter voorbereiding vraagt de lesgever om een kleine opdracht te maken, die zal gebruikt worden in de vorming (tijdsbesteding van 20 min.). Ter oriëntatie, kan je (vrijblijvend) ook een aantal interessante bijlages lezen die worden aangereikt. Je krijgt beide toegestuurd via mail, na jouw inschrijving.

Op 17 juni 2024 organiseert INPUT/OUTPUT ook de vorming “Impact van onderzoek: hoe toon je dit aan?”. Dit is een vervolg op deze vorming maar kan ook apart gevolgd worden.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

HARRY VAN VLIET

Lesgever

Harry van Vliet is sinds 2021 lector bij het nieuwe lectoraat Doorwerking Praktijkgericht Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).
Daarvoor was hij lector Crossmedia aan de HvA – waarbij hij onder meer onderzoek deed naar digitale innovaties bij musea, mediastrategie, crowdsourcing, retail, crossmedia en het Nederlandse festivallandschap – en lector Crossmedia Business aan de Hogeschool Utrecht.
Hij is gepromoveerd als cognitief psycholoog aan de Universiteit Utrecht.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4