Ga verder naar de inhoud

Infographics: visualiseer jouw onderzoek

1 december 2023 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Is het mogelijk om serieus onderzoek te vertalen naar een leuke infographic? Hoe begin ik daaraan? Welke tools en software kan ik gebruiken? En waar vind ik inspiratie? Deze workshop is een combinatie van nadenken over data en het ontwerpen van je eigen infographic.

Doelgroep: Zowel beginnende als meer ervaren onderzoekers, en medewerkers uit ondersteunende diensten komen in aanmerking. Geen voorkennis vereist.

INFOGRAPHIC
volzet

In deze sessie over infographics reiken we onderzoekers en andere deelnemers de nodige tools, technieken en principes aan om visueel te communiceren.

In een eerste deel bespreken we welke eigenschappen belangrijk zijn voor een goede infographic, met name een helder verhaal, een duidelijke structuur en een toegankelijk design.

Daarna gaan we aan de slag om een boodschap te identificeren, om te zetten in een geschetste structuur, en we leren hoe deze structuur aan de hand van de nodige tools en resources om te zetten naar een afgewerkt eindresultaat.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

VANDENEECKHOUTKOEN

Lesgever

Koen Van den Eeckhout slaat als ervaren informatieontwerper de brug tussen een analytische en een creatieve mindset. Na zijn doctoraat in de fysica, richtte hij Baryon op: in dit bedrijf combineert hij zijn achtergrond als ingenieur, wetenschapper en consultant met zijn passie voor effectieve communicatie en grafisch ontwerp. Hij bouwt visuele verhalen, infographics en data visuals voor uiteenlopende klanten om een duidelijke, krachtige en visuele boodschap over te brengen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4