Ga verder naar de inhoud

Nooit meer zwemmen op het droge.

22 mei 2023 - 10:30 — 16:00
Campus Kantienberg
Voetweg 66
9000 Gent
Organisator: Arteveldehogeschool

Inspiratiedag "Werkplekleren in het hoger onderwijs" - Een beroepsgerichte opleiding volgen zonder het beroep in de praktijk te ervaren is als zwemmen op het droge. Werkplekleren en duale vormen van leren zijn niet meer weg te denken in het hoger onderwijs, zowel in de graduaatsopleidingen als in de bacheloropleidingen. Hoe pak je dit aan als onderwijsinstelling, docent en bedrijf?

DROOGZWEMMEN

We delen tips en tricks en maken ruimte voor uitwisseling. En onze studenten? Zij tonen ons hoe het moet: ze organiseren dit event. Van werkplekleren gesproken.

Met deze studiedag wil Arteveldehogeschool in samenwerking met Syntra haar expertise en ervaring delen met onze onderwijs- en werkveldpartners.

Doelgroep
We richten ons op alle onderwijspartners uit het hoger onderwijs en werkveldpartners die nieuwsgierig zijn naar manieren om studenten meer via werkplekleren de nodige skills en kennis te laten opdoen.

Programma
Op het programma staat een mix aan inspirerende praktijkverhalen en getuigenissen, expertise en innovatieve inzichten om concreet mee aan de slag te gaan in het verder uitbouwen van meer werkplekleren in onze graduaten en bachelors. Er is ruimte voor ontmoeting en netwerking, voor uitwisseling en inspiratie.