Ga verder naar de inhoud

Leer alles over intellectuele eigendom dankzij ThatsIP

20 februari 2024 - 10:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe maak je docenten en onderzoekers vertrouwd met intellectuele eigendom en het gebruik van ThatsIP?

Doelgroep: Intellectuele eigendom is zowel voor docenten, onderzoekers als studenten van belang. Er is geen voorkennis vereist.

INTELL EIGENDOM

Tijdens deze sessie bespreken we eerst en vooral de basis van intellectuele eigendom (auteursrecht, merkenrecht, octrooirecht, tekeningen- & modellenrecht,…) en lichten dan de tool (ThatsIP) toe. Op deze manier kan er later met de module zelf aan de slag gegaan worden. De tool is modulair opgebouwd: een heldere uitleg in de theoriemodule, concrete praktijkvoorbeelden die aanspreken én een leuke quiz. ThatsIP is bovendien makkelijk te integreren in het afstandsonderwijs, een groot pluspunt. Het stelt zowel docenten, onderzoekers als studenten in staat zich te verdiepen in intellectuele eigendom op hun eigen tempo.

Na deze sessie kan je op een van volgende manieren aan de slag met ThatsIP

  • Zet studenten in the lead. Laat hen via thatsip.be zelf ontdekken wat er allemaal speelt in de wereld van de intellectuele eigendomsrechten. Als docent/onderzoeker kan je zelf een gratis docentenlogin aanvragen, daar vind je handleidingen en extra informatie.
  • Doe-het-zelf. Vraag op thatsip.be gratis je docentenlogin aan. Daarmee krijg je toegang tot de handleiding van ThatsIP. Je vindt er handleidingen om je optimaal voor te bereiden, extra informatie over vragen en de antwoorden op de quiz. Op deze manier kan je intellectuele eigendom incorporeren in je lessen, of er een aparte les van maken.
  • Nodig onze experten uit. Wij engageren ons graag om met deze tool in de hand een gastcollege op maat te verzorgen voor studenten. Na het gastcollege kunnen de studenten blijven gebruikmaken van de tool. Neem gerust contact met ons op en we bekijken samen hoe we dit concreet vorm kunnen geven.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

ANNEMIE HAUTEKIET JARN BAELE

Lesgevers

Annemie Hautekiet en Jarn Baele zijn bedrijfsadviseurs intellectuele eigendom (IE) bij VLAIO. Ze verlenen een eerste advies rond intellectuele eigendom aan kmo’s, zodat deze te weten kunnen komen welke beschermingsstrategie het beste bij hen past. Dit gaat van merkenrecht, auteursrecht en octrooien tot bedrijfsgeheimen en meer. Ook schrijven ze artikels over IE en ontwikkelen ze nieuwe initiatieven om het belang van IE te benadrukken en te verspreiden. Gecombineerd hebben ze jarenlange ervaring en juridische achtergrondkennis

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4