Ga verder naar de inhoud

Leer werken met Miro: van uitleg tot oefening

20 oktober 2023 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Werk jij vaak in groep en verloopt de communicatie soms moeizaam? Leer vlot brainstormen en ideeën genereren, samen met je team, in het handige online schoolbord ‘Miro’. Van digitale post-its en zoveel meer tot een ware katalysator voor je (team)creativiteit.

Doelgroep: Onderzoekers en hogeschoolmedewerkers die Miro willen (leren) gebruiken als online tool voor teamwerk of brainstorming.

MIRO

Deze vorming is een soort van ‘Miro voor beginners’. Je leert creëren, samenwerken en organiseren in Miro. We behandelen alle kernvaardigheden: of je Miro nu gebruikt om les te geven, diensten en producten te ontwikkelen, een team aan te sturen of je ideeën te verzamelen.

Na deze vorming heb je de basis van Miro onder de knie. Je kent en kan onder meer deze vaardigheden: een account aanmaken en instellen, borden creëren en bewerken, door borden navigeren, werken met sjablonen, presentaties bouwen, je team aan boord hijsen en structuur brengen in je teams, projecten en borden.

We behandelen drie topics:

  • het technische gedeelte van Miro
  • de methodes: contentmapping, brainstormen en projectplanning
  • zelf aan de slag: zowel individueel als in groep.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Christo Mitskou

Lesgever

Christo Mitskou is afgestudeerd als leerkracht lichamelijk opvoeding en bewegingsrecreatie. Hij werkt momenteel als projectmedewerker & onderzoeker in het Centrum Digitaal Leren van de Hogeschool PXL. Buiten zijn werkuren bouwde hij een team uit bij de KRC Genk Referee Academy, werkt hij als physical coach en fungeert hij als scheidsrechter in de nationale afdeling van Voetbal Vlaanderen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4