Ga verder naar de inhoud

Kwalitatieve analyse met NVivo (basis)

6 mei 2024 - 09:30 — 16:30
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 BRUSSEL
Gratis voor hogeschoolmedewerkers - Anderen: 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - INPUT/OUTPUT

Doelstelling : NVivo is de meest gebruikte software ter ondersteuning van kwalitatieve analyses. Al worstelen veel gebruikers om het te integreren in hun dagelijkse onderzoekspraktijk. Deze basisvorming leert je stapsgewijs werken met NVivo, van een theoretische introductie tot (vooral) zelf oefenen.

Doelgroep Beginnende of gevorderde kwalitatieve onderzoekers met weinig of geen NVivo-ervaring.

VL LG NVIVO BASIS

NVivo is verreweg het meest gebruikte kwalitatieve softwareprogramma in de Lage Landen. In tegenstelling tot zijn populariteit, worstelen veel gebruikers om de software in hun dagelijkse onderzoekspraktijk te integreren. Deze vorming geeft je een eerste inzicht in het gebruik van NVivo. Je leert alle basistaken die een kwalitatief onderzoeker nodig heeft om het programma te gebruiken.

We starten met een theoretische introductie tot de verschillende onderdelen van de software. Maar je besteedt vooral tijd aan oefenen. De vorming gebeurt in het Nederlands, het trainingsmateriaal krijg je in het Engels. Heb je specifieke vragen over analyse in het algemeen? Of over een lopend onderzoeksproject? We maken ruimte om dit samen te bespreken.

Ter voorbereiding moet je twee zaken op je laptop plaatsen: de recentste versie van NVivo (let op: hiervoor moet je beschikken over een licentie van NVivo) en het ontzipte cursusmateriaal (dat ontvang je via mail, na jouw inschrijving). Je krijgt ook een kennisclip om op voorhand te bekijken.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

MORTELMANS DIMITRI

Lesgever

Dimitri Mortelmans is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij doceert onder meer Kwantitatieve en Kwalitatieve Onderzoeksmethoden en Toegepaste Multivariate Statistiek. Daarnaast is hij hoofd van het Centrum voor Bevolking, Familie en gezondheid en onderzoekt hij thema’s als echtscheiding en loopbaan. Hij schreef de reeks Stap in Statistiek en publiceerde het Handboek Kwalitatieve Onderzoeksmethoden en Kwalitatieve Analyse met NVivo.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4