Ga verder naar de inhoud

Vlot samenwerken aan projecten

14 februari 2022 - 09:00 — 12:00
15 februari 2022 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je krijgt in twee halve dagen kennis en tools die jou helpen om beter en fijner samen te werken aan projecten.

Doelgroep: (senior)onderzoekers.

Sessie in het Engels.

SAMENWERKEN

Wil je een team dat goed draait? Wil je beter communiceren, leiden en conflicten hanteren? Je leert het hier: met theorie, groepsoefeningen en rollenspelen.

Je krijgt inzicht in jouw rol binnen je team en in andere rollen die bovenkomen in conflicten. Je leert een gestructureerde werkomgeving creëren, waarin jouw team goed samenwerkt – onder meer door te kijken naar teamdynamiek. Je verkent hoe motiverend constructieve feedback werkt.

Na deze workshop kan je terugvallen op communicatie- en faciliteringsvaardigheden die jou helpen om goede werkrelaties op te bouwen en constructief conflicten op te lossen.

Thema’s

  • Teamrollen en teamontwikkelingsfasen
  • Goede, goed gestructureerde werkomgeving en betere samenwerking
  • Teammotivatie met constructieve feedback
  • Basis van agile-methodologie
  • Selectie virtuele projectcommunicatietools
  • Succesvolle conflicthantering

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

THIEL MONIKA MARIA

Lesgever

Monika Maria Thiel is consultant, coach, trainer, facilitator en bemiddelaar.

Ze helpt de juiste waarden ontwikkelen bij individuen, (internationale) teams en organisaties die verwikkeld zijn in veranderingsprocessen. Zo draagt ze bij om het volledige potentieel te ontsluiten, conflicten constructief op te lossen, veranderingen te managen op een creatieve en productieve manier en, uiteindelijk, doelen te bereiken.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4