Ga verder naar de inhoud

Vlot samenwerken aan projecten via verbindende communicatie

5 december 2022 - 09:30 — 16:30
19 december 2022 - 09:00 — 12:00
online
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je streeft naar deugddoend teamwerk binnen een project. Maar welke fundamenten heeft een sterk team? Deze vorming geeft je inzichten en praktijken die de relaties tussen medewerkers verstevigen. Zo verhoog je de kans op een positieve sfeer én de gewenste resultaten.

Doelgroep: beginnende en ervaren onderzoekers die in team werken (je hoeft niet in hetzelfde team te zitten)

SAMENWERKEN

Tijdens de dag op locatie krijg je inzichten en ervaringskansen rond menselijke relaties. Hoe maak je best verbinding? Hoe werk je vlot samen? En hoe ga je om met mogelijke obstakels?

Je leert over groepsdynamieken, krijgt neurowetenschappelijke inzichten over relationeel gedrag en handvaten om ermee om te gaan. Je onderzoekt onderwerpen als: ‘Wat is deugddoend teamwerk? Is dat voor ieder teamlid hetzelfde en hoe sta je op 1 lijn? We behandelen daarnaast deze thema’s: positieve sfeer en gewenste resultaten, verbindende communicatie en toxische communicatiestijlen. Je formuleert doelstellingen om deze kennis in praktijk te brengen.

Na de eerste dag ga je hiermee aan de slag op je eigen werkvloer. In het online deel bespreken we jouw ervaringen en verdiepen we op basis van de gestelde vragen.

Opgelet

Deze teamwerkvorming omvat één dag op locatie in de kantoren van de Vlaamse Hogescholenraad en een halve terugkomdag online. In tussentijd ga je aan de slag met wat je leerde.

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

CUPPENS ISABELLE

Lesgever

Isabelle Cuppens is naast gasttrainer voor het erkend opleidingsinstituut MEDIV, ook teamcoach, compassietrainer en bemiddelaar op de werkvloer. Als arts zag ze al snel in hoe het welzijn op de werkvloer en de daarbij horende communicatie van levensbelang zijn.

Haar ervaring als arts en haar passie voor neurowetenschappen neemt ze mee in haar werk als trainer.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4