Ga verder naar de inhoud

Vlot samenwerken aan projecten via verbindende communicatie

21 oktober 2022 - 09:30 — 16:00
16 december 2022 - 09:30 — 16:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Deze vorming geeft je inzichten en praktijken om de relaties tussen medewerkers te doen swingen: van de sterkten en zingeving van elk teamlid tot authentieke verbinding tussen teamleden en gedeelde focus op het thema en hoogste doel.

Doelgroep: alle onderzoekers die in team werken

SAMENWERKEN

Deze teamwerkvorming omvat twee dagen.
In tussentijd ga je aan de slag met wat je leerde.

Tijdens de eerste vormingsdag krijg je inzichten en ervaringskansen rond verbinden. Want hoe maak je nu best verbinding met elkaar? We halen inspiratie uit een narratief mensbeeld en uit communicatiepraktijken waarin menselijke waardigheid centraal staat. Daarnaast leer je omgaan met moeilijkheden en uitdagingen: je ontdekt de basispraktijken uit het oplossingsgericht denken en communiceren en krijgt te horen hoe je kernkwaliteiten in een gesprek brengt. Uiteindelijk gaan we verbinding stimuleren met een gedeeld projectdoel in ons hoofd: dat gebeurt via de principes en de basispraktijk van de sterkten-benadering ‘Appreciative Inquiry’.

Na de eerste vormingsdag ga je met deze materie aan de slag in je eigen projectteam en reflecteer je op je ervaringen.

In een tweede vormingsdag verdiep je je begrip vanuit je praktijkervaringen. En je krijgt enkele intervisiepraktijken om mee te nemen naar je team.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

BOUWEN GRIET

Lesgever

Griet Bouwen is Appreciative Inquiry Practitioner en geschoold in het narratief werk. Ze is praktijklector sociaal werk bij Thomas More en werkt daar rond communicatie en samenwerken.
In haar zelfstandige praktijk ‘Zinspeling’ begeleidt ze Storyweaving projecten, geeft ze vorming in narratief werk en ontwikkelt ze visie en vorming rond de verbinding mens-natuur.
Voordien was ze jarenlang projectleider in projecten van samenlevingsopbouw.

Ze is auteur van ‘Vuurwerkt, met talent toekomst maken’ (LannooCampus, 2010) en ‘Leiden naar Talent en bezieling’ (LannooCampus, 2011).

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4