Ga verder naar de inhoud

Science4Policy: van onderzoek naar beleidsimpact

7 mei 2024 - 09:30 — 16:30
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 BRUSSEL
Gratis voor hogeschoolmedewerkers - Anderen: 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - INPUT/OUTPUT

Doelstelling: In deze workshop ‘Science for policy’ leer je de knepen van effectieve beleidsondersteuning. Je krijgt inzichten, inspirerende voorbeelden en tips waar je meteen mee aan het werk kan, zodat jouw onderzoek echt een maatschappelijk verschil maakt.

Doelgroep: Onderzoekers en onderzoeksverantwoordelijken, zowel met als zonder ervaring in beleidsadvisering.

SCIENCE4 POLICY

Onderzoek dat in de kast blijft staan? Een gemiste kans. Want jouw inzichten of data kunnen een verschil maken voor het beleid. Maar hoe zet je de stap richting beleidsmakers? En hoe zorg je voor een relevante samenwerking?

In deze workshop ‘Science for policy’ leer je de knepen van effectieve beleidsondersteuning. Je krijgt inzichten, inspirerende voorbeelden en tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. Zodat jouw onderzoek echt een maatschappelijk verschil maakt.

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Hoe kijken beleidsmakers naar onderzoek? Is er een kloof tussen onderzoek en beleid? En waarom gaat het soms mis?
  • Jouw onderzoek: hoe maak je het relevant voor het beleid? We passen de tips al meteen toe op je eigen thema.
  • Hoe werken we goed samen met het beleid? En wat zijn de lessen voor succesvolle beleidsadvisering van zowel ervaringsdeskundigen uit het beleid als het onderzoek?

De workshop is interactief, op maat van de deelnemers, en praktisch.

Vooraf vul je een korte vragenlijst in (je ontvangt de link hiervoor nog) over jouw ervaring met beleidsadvisering. Ook bereid je een korte pitch voor over je onderzoek.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

VAN DE WATER HANS

Lesgever

Hans Van de Water is oprichter van The Floor is Yours en master in de politieke wetenschappen. Hij heeft duizenden wetenschappers en professionals getraind in het helder en overtuigend communiceren van onderzoek, van Finland tot Zuid-Afrika.

Hans volgde de trainerscursus ‘Evidence for policy’ van het Joint Research Centre van de Europese Commissie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4